Transferweekje: rust bij Ajax, leegloop AZ en De Jong naar PSV?

7 augustus 2021, 12:00

Het EK is achter de rug, de voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang en dus begint ook het transfergeweld los te barsten. De markt is inmiddels al enige tijd open en clubs zijn druk bezig hun selectie op orde te krijgen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Toekomst Lionel Messi

De bom is gebarsten. FC Barcelona kan Lionel Messi niet behouden en dat betekent dat de Catalaanse grootmacht zonder haar aanvoerder verder moet. Maar Messi wil wel verder: waar gaat hij heen? Paris Saint-Germain heeft de beste papieren, volgens transferspecialist Fabrizio Romano is de club vol vertrouwen over de deal. Sky Sports meldde dat ook Chelsea kijkt naar de mogelijkheid om hem een voorstel te doen en dan niet met Romelu Lukaku in zee gaat. Manchester City heeft de deur in elk geval dichtgegooid, maar als Messi wil verdienen kan hij het beste naar Qatar. Al-Sadd uit Qatar heeft Messi een driejarig contract aangeboden ter waarde van één miljard euro. Wat is de beste optie voor de kleine Argentijn?

Lees ookDit zijn de opties die Messi heeft op de transfermarkt

Leegloop AZ

Hoe gaat de ploeg van Pascal Jansen er dit seizoen uitzien? Jonas Svensson, Myron Boadu, Calvin Stengs en Marco Bizot namen deze zomer afscheid bij de Alkmaarders, die alleen Vangelis Pavlidis en Sam Beukema daarvoor terughaalden. Linksback Owen Wijndal hoopt nog op een transfer, Albert Gudmundsson moet zijn in 2022 aflopende contract nog verlengen om te kunnen blijven en Teun Koopmeiners zal ook deze zomer nog verkassen. Sparta-keeper Maduka Okoye tekende bij en verder is het heel stil in Alkmaar, terwijl Max Huiberts wel wat versterkingen nog zal moeten halen. Hoe gaat het elftal eruit zien?

Luuk de Jong naar PSV?

Na het vertrek van Donyell Malen en binnenkort ook Mohamed Ihattaren wil PSV nog enkele aanvallers aantrekken. In elk geval één diepe spits en volgens het Spaanse AS zou Luuk de Jong zelf wel open staan voor een rentree in Eindhoven. Als hij moet verkassen bij de La Liga-club, die volgens El Mundo Deportivo Alavés-spits Joselu wil aantrekken, dan zou zijn voorkeur liggen bij een terugkeer naar de Eredivisie. Besiktas is geen optie voor hem, maar de vraag is wel welk perspectief hij bij PSV heeft. Eran Zahavi speelt hij momenteel niet uit de basis en in het huidige systeem speelt Roger Schmidt met één spits. Voor de PSV-bank levert de aanvaller zijn hoge salaris (naar verluidt 2,8 miljoen euro) in Sevilla zeker niet in.

Relatieve rust rond Ajax

Het is stil in Amsterdam op transfergebied. Rond Nicolas Tagliafico speelt momenteel niets, Jurgen Ekkelenkamp gaat volgens De Telegraaf vermoedelijk zijn contract laten aflopen en volgend jaar transfervrij weg, ook over David Neres gaat het betrekkelijk weinig in de geruchten en zelfs de storm rond Andre Onana is gaan liggen. Ook qua inkomende transfers gaat het weinig. Erik ten Hag gaf aan Tyrell Malacia een goede speler te vinden, maar een transfer voor hem is totaal niet concreet. Het vertrek van Tagliafico zou intern opgevangen kunnen worden. En een linksbuiten? De plek achter captain Dusan Tadic lijkt nog niet helemaal te zijn ingevuld. Komt Marc Overmars nog in actie deze window?

Miljoenenvertrek Lukaku maakt weg vrij voor Dumfries

Engelse en Italiaanse pers weten het zeker: Romelu Lukaku staat op het punt terug te keren bij Chelsea, de club waar hij er niet in slaagde door te breken. De Belgische superspits kroonde zich afgelopen seizoen tot landskampioen bij Inter en groeide uit tot een van de meest gevreesde aanvallers ter wereld. Zijn ongekende kracht en explosiviteit, gekoppeld aan een neusje voor de goal, maakt hem de meest begeerde spits ter wereld. Chelsea ruikt kansen en wil hem voor liefst 115 miljoen euro terughalen naar de Premier League. Dat zou volgens transferspecialist Gianluca di Marzio de weg vrijmaken voor Denzel Dumfries. Inter heeft de rechtsback van PSv al maanden op het oog, maar heeft een deel van de Lukaku-miljoenen nodig voor zijn komst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen