Blind blikt terug: "Het doet pijn als een volle Arena je uitfluit"

6 augustus 2021, 14:44

Daley Blind denkt dat het Nederlands elftal onder de leiding van de nieuwe bondscoach Louis van Gaal weer successen kan gaan boeken. Onder Frank de Boer werd het Europees kampioenschap geen succes. Dat moet onder de ervaren oefenmeeester veranderen.

In de Cor Potcast vertelt de Ajacied over de belangrijke rol die Van Gaal gespeeld heeft in zijn carrière. De nieuwbakken bondscoach haalde hem naar Manchester United. "Als eerste dacht ik dat ik niet echt het postuur had om centraal achterin te voetballen in de Premier League, maar hij toonde gelijk het vertrouwen in mij op die positie. Vanaf het begin heb ik die kans toen met beide handen aangegrepen en uiteindelijk heeft dat ontzettend goed uitgepakt", blikt Blind dankbaar terug.

Engeland staat bekend om het fysiek harde spel, met kleerkasten achterin die alles onderuitschoppen wat ze tegenkomen. Blind is het tegenovergestelde, maar bleef prima op de been in de Premier League. Nu gaat hij dus weer samenwerken met Van Gaal. "Hij is een trainer die heel goed weet wat hij wil. Dat weet hij heel goed over te brengen. Hij laat echt niets aan het toeval over. Ik denk dat wanneer alle puzzelstukjes in elkaar vallen het uiteindelijk weer een succes kan worden, zeker weten."

Met Frank de Boer beleefde hij een teleurstellend toernooi deze zomer. Ook met hem werkte hij al eerder samen. Dat was in zijn eerste periode bij Ajax. "Ik ben daar opgegroeid. Voor ik ook maar iets gespeeld had, werd ik al toegezongen. Dat had ook met mijn achternaam te maken en dat gaf extra druk. Na anderhalf jaar werd ik echter afgeserveerd door het publiek. Het doet pijn als een volle Arena je uitfluit en het publiek juicht als je gewisseld wordt. Ik ben De Boer nog altijd dankbaar. Hij bleef altijd pushen en hij is me altijd blijven opstellen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen