Suriname-selectie kritisch: "Hebben geschiedenis geschreven"

6 augustus 2021, 13:30

De selectie van Suriname heeft in een officieel statement gereageerd op het ontslag van bondscoach Dean Gorré. Naast de trainer moest ook de rest van de technische staf vertrekken na het Gold Cup-toernooi, waarbij de ploeg in de groepsfase werd uitgesckeld. Het zorgt voor ongeloof bij de spelers.

Om 'moverende redenen' werden trainer en andere leden van de technische staf weggestuurd. Later werd duidelijk dat de voetbalbond er andere voetbalinzichten dan Gorré op na hield en dat ook het salaris van Gorré een struikelblok zou zijn. De spelers zagen het vertrekken niet aankomen. Het was een donderslag bij heldere hemel. 'Wij hebben geschiedenis geschreven! En dat grotendeels door trainer Gorré en zijn stafleden. En dat moet voorop staan, ongeacht goed of slecht te hebben gepresteerd.'

De ploeg wist namelijk voor het eerst in de geschiedenis de Gold Cup te bereiken. 'Wij willen heel duidelijk benadrukken dat er geen enkel overleg heeft plaatsgevonden of informatie is gedeeld met de spelersgroep wat dit betreft! De gehele selectie staat pal achter trainer Gorré!', luidt het duidelijke statement van de internationals.

Onder Gorré kozen steeds meer Nederlanders met een Surinaamse nationaliteit voor het Zuid-Amerikaanse land. Onder andere Ridgeciano Haps, Sean Klaiber, Warner Hahn en Mitchell te Vrede mogen zichzelf nu international noemen van 'Natio'. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen