Slot geniet: "Maar we moeten niet gelijk de polonaise gaan lopen"

5 augustus 2021, 23:36

Arne Slot verscheen met een brede glimlach voor de camera van ESPN. Hij zag Feyenoord afgetekend winnen met 3-0 van FC Luzern. Daardoor is er een goede stap gezet richting de volgende voorronde van de Conference League. Desondanks blijft de trainer ook kritisch.

"Het spel was vandaag een stuk beter dan vorige week, maar we moeten niet gelijk de polonaise gaan lopen", doelt hij op de wedstrijd tegen FC Drita. Feyenoord won met 3-2 nipt van de Kosovaarse club. Nu zag het er een stuk overtuigender uit. "Er zit ook een groot verschil met de wedstrijd tegen Drita, want deze tegenstander nam veel meer risico in de opbouw. Daar hebben de jongens ongelooflijk veel energie in gelegd om dat te voorkomen en daar kansen uit te creëren. En deze tegenstander zet veel hogere pressing dan Drita, waardoor je ook wat meer ruimte hebt. En het hielp ook wel dat we wat minder vaak de bal verloren."

Slot zag zijn ploeg dus goed voor de dag komen in het Alpenland. "We maakten minder technische fouten, het oogde ook fris en fit. En we hadden ook meer diepte zonder bal. Daar was de eerste goal een voorbeeld van, we konden wat beter de ruimtes vinden", aldus de oefenmeester, die meteen benadrukt dat het lek nog niet boven is. "Ik heb niet de illusie dat we vanaf vandaag alleen maar Feyenoord op deze manier gaan zien. Wat ik wel verwacht is dat ze er alles aan doen om de wedstrijd binnen te halen. Vorige week was dat met veel minder spel. Vandaag hebben ze er ook weer voor gevochten en gelukkig ook een beetje beter gespeeld."

Dat zorgt voor vertrouwen bij de trainer, die de ploeg een metamorfose laat ondergaan. Feyenoord speelde onder Dick Advocaat vooral vanuit de omschakeling, waar Slot hoog druk wil zetten en van eigen kracht uitgaat. "Het is voor de jongens lekker en voor de Feyenoord-supporter goed om te zien dat we hiertoe in staat zijn. Overall gezien was dit een prima prestatie, hier kunnen we mee verder."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen