Vink en Been lovend: Feyenoord heeft topaankoop gedaan

Vink en Been lovend: Feyenoord heeft topaankoop gedaan

5 augustus 2021 – Gernot Trauner was voor zijn komst naar Feyenoord een grote onbekende voor de Nederlandse voetballiefhebbers, maar zijn eerste duels voor de Rotterdammers zijn veelbelovend. Marciano Vink en Mario Been zijn lovend over de mandekker, die overkwam van het Oostenrijkse LASK Linz.

Been noemt Trauner de man van de wedstrijd. "Het is gek om te zeggen, want hij is een verdediger en zoveel heeft Feyenoord niet in verdedigend opzicht niet hoeven doen. Maar er staat wel iemand met ervaring, hij weet wat er gevraagd wordt op bepaalde momenten. IJzersterk in de duels, hij schuwt de duels niet en wint nagenoeg ieder kopduel. Als hij een bal onderschept, kijkt hij naar voren", aldus de analist, die bijval krijgt van collega Vink.

"Waar ik heel blij mee ben, is dat hij vooruit durft te verdedigen. Hij durft in te stappen. Hij is niet iemand die met zijn kont achteruit leunt. Dit zijn de moderne verdedigers zoals je ze wil zien: scherp in de duels, ballen veroveren en vooruitkijken. Dat geeft zoveel versnelling aan het spel van Feyenoord, dat heb je vandaag gezien. Er zat heel veel dynamiek in", zo gaat Vink verder na de overtuigende 3-0 overwinning op FC Luzern. "Ik denk dat hij echt een vooruitgang voor Feyenoord is, vooral met het naar voren verdedigen en de linies bij elkaar houden. Dat is belangrijk in het voetbal, je moet niet te veel ruimtes hebben. Want dan wordt Feyenoord geslacht."

Been kijkt vooral naar het voetballende gedeelte van de verdediger. "Het is met name dat hij de oplossing naar voren ziet. Er zijn genoeg verdedigers die goed kunnen verdedigen, maar hij kan het ook vertalen naar voren. Maar goed, dit is zijn eerste wedstrijd. Voor Senesi is het ook goed, dat hij iemand naast zich heeft op wie hij kan vertrouwen", besluit de analist lovend. Trauner hield Leroy Fer nu buiten de basis. De ervaren middenvelder speelde de afgelopen wedstrijd tegen FC Drita als verdediger, maar dat was geen succes.

gerelateerd