'Wijzigingen in FIFA22: PSV-stadion beschikbaar en meer nepnamen'

5 augustus 2021, 23:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FIFA22 komt steeds dichterbij. Inmiddels komen er steeds meer details over de nieuwe game naar buiten. Zowel positieve veranderingen als negatieve. Er lijkt namelijk een tweede stadion uit Nederland beschikbaar te komen, maar in Italië zijn nog meer ploegen met een nepnaam. 

Juventus, Atalanta, AS Roma en SS Lazio zullen niet hun echte clubnaam in de populaire voetbalgame hebben. Dat heeft alles te maken met de rechten, omdat die clubs een deal hebben gesloten met concurrent Konami. Dat is het bedrijf dat Pro Evolution Soccer uitbrengt. Daardoor mogen die namen niet gebruikt worden in FIFA en is besloten om met zelfbedachte namen te komen.

Juventus staat in het spel al een aantal jaar bekend als  'Piemonte Calcio' en AS Roma was vorig jaar te vinden onder de naam Roma FC. Realsport101 heeft nu de namen van de andere twee clubs laten lekken. Zo zou Lazio Roma in het spel Latium heten. Het Atalanta Bergamo van Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers is te vinden als Bergamo Calcio.

Het zal voor veel gamers een aderlating zijn, maar er lijkt ook goed nieuws te zien voor Nederlandse gamers. Futzone weet namelijk dat het Philips Stadion in de game komt. Momenteel is alleen de Johan Cruijff ArenA beschikbaar en daar komt dus een tweede stadion bij. Dat de keuze is gevallen op het stadion in Eindhoven lijkt overigens geen toeval. De club heeft sinds 2019 een samenwerking met EA Sports. Zo zijn de spelersgezichten in de game al echt en lijkt dit de volgende stap te zijn. Ook de stadions van Benfica en FC Porto lijken toegevoegd te worden aan de populaire game.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen