Waarom Truus een bezwaar had tegen nieuwe Van Gaal-klus

Waarom Truus een bezwaar had tegen nieuwe Van Gaal-klus

5 augustus 2021 – Louis van Gaal gaat aan de slag als bondscoach van het Nederlands elftal. Als het aan zijn Truus had gelegen, was de oefenmeester niet aan zijn derde periode als eindverantwoordelijke van de nationale ploeg begonnen. De vorige keer dat hij aan het roer stond bij Oranje, werd ze ernstig bedreigd.

Dat vertelt ze aan Story. "Toen Louis bondscoach was, kreeg ik om de haverklap sms'jes van mensen die ik niet ken, met teksten als: 'Wacht maar, we weten je te vinden'. Zelfs berichten waarin mij de verschrikkelijke ziekte werd toegewenst waar Louis' eerste vrouw aan overleden is", doelt ze op (alvleesklier)kanker. Zijn vrouw overleed daar aan toen ze nog maar 39 jaar was. Truus van Gaal stelt dat bijna niemand het telefoonnummer van haar man heeft. "En heel veel mensen wel het mijne, omdat dit al twaalf jaar hetzelfde is", legt ze uit. 

In De Oranjezomer reageerde Johan Derksen eerder begripvol op de bezwaren van de vrouw van de nieuwbakken bondscoach. "Zo'n Truus denkt ook: we zitten daar lekker in Portugal in het zonnetje, we kunnen even lekker golfen en nu gaat hij weer terug naar Nederland en krijgt hij de hele zeikpers weer over zich heen, met dit programma voorop. Truus heeft weleens tegen bekenden gezegd dat als wij in beeld zijn, Louis deurensmijtend door het huis loopt."

gerelateerd