Feyenoord maakt indruk in Luzern, weer hoofdrol Til

Feyenoord maakt indruk in Luzern, weer hoofdrol Til

5 augustus 2021 – Feyenoord heeft donderdagavond een goede stap gezet richting de volgende ronde van de Conference League. In Zwitserland oogde de ploeg van Arne Slot veel beter dan tegen FC Drita en ging het, vooral in de eerste helft, goed met de kansen om. Guus Til was weer de grote man van de wedstrijd met twee doelpunten en ook Luis Sinisterra kwam op het scoreformulier terecht (0-3).

Eén ding was duidelijk na de 3-2 overwinning op FC Drita afgelopen week: 'Het moet beter tegen Luzern.' Slot beloofde tijdens de persconferentie men vanavond in ieder geval een beter Feyenoord ging zien. Dat was inderdaad ook zichtbaar. Met debutant Gernot Trauner in de verdediging oogde de Rotterdamse defensie een stuk zekerder. Het ging ten koste van Leroy Fer, die tegen Drita tweemaal opzichtig in de fout ging als centrumverdediger en Til op zijn blote knieën mocht bedanken voor de gemaakte hattrick.

De titel van topscorer wilde Til graag in handen houden, want alle doelpunten van Rotterdamse komaf in de eerste helft, kwamen op naam van Til. Hij was al snel trefzeker in Zwitserland. Het spel ging op en neer in de openingsfase en dat betekende voor beide ploegen veel ruimte. Zo ook voor Luis Sinisterra die de bal hard teruglegde op Guus Til. De middenvelder controleerde de bal goed en schoot de bal nog voor de stuit tegen de touwen. Zijn tweede treffer, tevens de 0-2, viel vijf minuten voor rust. Na een inzet van Alireza Jahanbakhsh was Til er als de kippen bij om de rebound in te tikken en de voorsprong te verdubbelen. Het was alweer zijn vijfde Europese doelpunt.

De hand van Slot was ook in de tweede helft duidelijk zichtbaar: hoog druk zetten en de ballen veel vooruit spelen. Het was dat Orkun Kökcü een verkeerde keuze maakte na het veroveren van de bal, want anders was het waarschijnlijk al snel 0-3 geweest. In de tweede helft gingen de Rotterdammers sowieso iets slordiger met de kansen om. Zo miste Bryan Linssen oog in oog met de keeper en ontbeerde de pogingen van Kökcü vooral kracht.

Uiteindelijk leverde het hoog druk zetten wel een doelpunt op. De ingevallen Robert Bozenik en Sinisterra jaagde dermate door dat keeper Vaso Vasic het even niet meer wist en de bal zo inleverde. Sinisterra strafte de fout van de doelman af en besliste de eindstand van deze wedstrijd: 0-3.

Zo valt Feyenoord hetzelfde te verwijten als PSV, dat eerder deze week eveneens met 3-0 won. Net als PSV vergat ook Feyenoord vanavond de score verder uit te breiden, maar een goede uitgangspositie voor volgende week is in ieder geval binnen. 

Opstellingen en beoordelingen
Feyenoord: Justin Bijlow 7, Marcus Holmgren Pedersen 6, Gernot Trauner 7.5, Marcos Senesi 7, Tyrell Malacia 7.5, Orkun Kökcü 6 (78' Leroy Fer -), Guus Til 8, Jens Toornstra 5.5, Alireza Jahanbakhsh 6 (74' Robert Bozenik -), Bryan Linssen 6, Luis Sinisterra 7 (88' Ridgeciano Haps -)

Man of the match: Guus Til
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd