FC Barcelona sneed zichzelf in de vingers met CVC-fonds

5 augustus 2021, 22:40

FC Barcelona heeft zichzelf mogelijk in de vingers gesneden wat betreft de financiële situatie rondom de club. La Liga heeft deze week clubs de optie gegeven om geld te lenen, via een zogenoemd CVC-fonds. Daarvoor was 2,7 miljard euro beschikbaar, waarvan 270 miljoen beschikbaar kwam voor de Catalanen. Maar zij weigerden net als Real Madrid om mee te werken.

En dat was juist weer vanwege de voorwaarden die er aan het te lenen geld zitten. Bij het aangaan van de lening was het voor beide clubs onmogelijk om nog de overstap te maken naar de Super League. Beide topclubs hebben nog altijd de wens om een nieuwe competitie te beginnen en willen daarom géén lening aangaan. Formeel onder meer vanwege de lange looptijd (veertig jaar) van de lening.

Als FC Barcelona omwille van de Super League-plannen de lening heeft geweigerd en om die reden Messi niet kan betalen, snijdt het zichzelf dubbel en dwars in de vingers. Real Madrid kwam vlak voor het grote Messi-nieuws overigens met een statement naar buiten dat het tegen de CVC-lening is én dat het daarvoor geen steun verleent. In Spanje is het in principe noodzakelijk dat alle clubs voor een dergelijke actie stemmen als La Liga zoiets besluit.

Lees ook: Dit zijn de regels waarom FC Barcelona Messi niet mag inschrijven

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta zal er ongetwijfeld naar gevraagd worden en hij gaat vrijdagochtend om 11.00 uur een persconferentie houden waarin hij ingaat op het plotselinge vertrek van Messi. Daarbij gaat hij uitleg geven over de financiële situatie van de club, de regelgeving van La Liga en waarom het uiteindelijk tot een breuk gekomen is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen