Officieel: Manchester City verpulvert transferrecord voor Grealish

Officieel: Manchester City verpulvert transferrecord voor Grealish

5 augustus 2021 – Manchester City heeft donderdagavond toegeslagen op de transfermarkt. De regerend landskampioen heeft Aston Villa-smaakmaker Jack Grealish binnen. Hij is de duurste Premier League-transfer in de geschiedenis.

De club uit Manchester pakt daarmee het record af van stadgenoot United, dat in de zomer van 2016 maar liefst 105 miljoen euro betaalde aan Juventus voor Paul Pogba. Grealish maakt voor twaalf miljoen euro meer de overstap naar Manchester en heeft dus een record achter zijn naam staan. Pep Guardiola is groot fan van de spelmaker, die zeven jaar bij het eerste elftal van Aston Villa actief was. Met die club beleefde hij zowel hoogte- als dieptepunten. Zo degradeerde en promoveerde hij naar de Premier League.

Vorig seizoen verlengde hij zijn contract in Birmingham nog tot 2025, maar nu kon hij de lokroep van Guardiola niet weerstaan. De Engelsman moet een van de pijlers worden van de Champions League-winst. De club kende in de afgelopen jaren vele successen, maar Europees is de prijzenkast nog altijd leeg. Daar moet nu dus verandering in komen met de komst van Grealisch. Daarnaast wordt ook Harry Kane genoemd als transfertarget. Hij weigert al een paar dagen om te trainen bij Tottenham Hotspur.

gerelateerd