Mogelijke tegenstanders voor AZ en Vitesse al zo goed als zeker

5 augustus 2021, 21:05

AZ kan zich zo goed als zeker gaan opmaken voor een ontmoeting met Celtic in de laatste voorronde van de Europa League. Vitesse lijkt in de voorronde van Conference League op Anderlecht te stuiten als de Arnhemmers in de return weten af te rekenen met Dundalk.

Celtic won donderdagavond met 2-4 van het Tsjechische Jablonec. Dat lijkt een prima uitgangspositie voor de ploeg, waardoor AZ zich vast kan voorbereiden op de Schotse vechtwedstrijden. De ploeg was in de tweede voorronde van de Champions League niet opgewassen tegen FC Midtjylland en moet nu dus alle zeilen bijzetten om überhaupt nog een Europees toernooi te halen. De eerste stap is inmiddels gezet door de overwinning. Na twaalf minuten zorgde Liel Abada voor de openingsscore, waarna vier minuten later ook het tweede doelpunt op het scorebord verscheen. Kyogo Furuhashi was de gevierde man.

Het bleek geen walk in the park te worden voor de Schotse ploeg. Een minuut na de 0-2 werd het namelijk alweer 1-2 door Vaclav Pilar. Het duurde daarna lang voor Celtic de marge weer op twee wist te brengen. In de 64e minuut was het raak via James Forrest, maar ook toen was de spanning nog niet verdwenen. Nir Bitton verkleinde de marge namelijk weer met een eigen doelpunt. Uiteindelijk konden de spelers van Celtic toch opgelucht ademhalen. In de slotfase zorgde Ryan Christie voor de 2-4.

Lees ook: Vitesse beloont zichzelf niet en knokt zich naar late remise

Vitesse naar België?

Vitesse speelde moeizaam gelijk tegen Dundalk. Mocht de ploeg van Thomas Letsch de return wel weten te winnen, dan wacht waarschijnlijk een tweeluik met Anderlecht. De Belgen kenden een moeiteloze wedstrijd tegen het Albenese KF Laçi. Lior Refaelov was bij de ploeg van Vincent Kompany de grote man met twee assists en één treffer. Hij gaf perfecte voorzetten bij de 0-1 van Sergio Gómez in minuut 28 en de 0-2 van Wesley Hoedt op slag van rust. Naast de Nederlandse verdediger speelt ook Joshua Zirkzee dit seizoen in Brussel. Hij maakte zijn debuut, maar wist niet te scoren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen