Dit zijn de opties die Messi heeft op de transfermarkt

Dit zijn de opties die Messi heeft op de transfermarkt

5 augustus 2021 – FC Barcelona heeft het vertrek van Lionel Messi (34) donderdag officieel aangekondigd. De Catalanen kunnen hun sterspeler simpelweg niet meer betalen en dat betekent dat de beste voetballer ter wereld officieel transfervrij is én zich gaat richten op een nieuw avontuur buiten Catalonië. Welke opties heeft Messi om een transfer te maken in deze zomer? 

1. Paris Saint-Germain
De club die het meest wordt gelinkt aan de diensten van de Argentijn. Goede vriend Neymar staat er onder contract, landgenoot Mauricio Pochettino is hoofdcoach en bij de club lijken de financiële bomen tot hoog in de hemel te groeien. Het sterrenensemble werd eerder ook al gelinkt aan Messi, die alleen een persoonlijk probleem heeft. Hij staat onder contract bij Adidas, PSG is van Nike. Kan dat nog voor problemen zorgen? Het team heeft naast Neymar ook Kylian Mbappé, Ángel di Maria en nog vele andere sterren onder contract staan. 

2. Manchester City
Kan Pep Guardiola Tottenham Hotspur-spits Harry Kane nog afbellen? Met Jack Grealish en Kane wilden The Citizens twee miljoenentransfers doen in deze zomer, maar wat als de Catalaanse coach ook zijn pupil naar de Premier League kan halen? Wellicht kan hij dan een van beide afbellen, Kane lijkt daarbij het meest voor de hand liggend, en zijn zinnen verzetten naar Messi. Een transfersom is niet nodig, een riant salaris wél.

3. Naar de MLS of Argentinië
Rijke clubs als Bayern München, Manchester United en Tottenham Hotspur (als ze Kane alsnog verkopen) zouden het salaris van Messi mogelijk kunnen ophoesten. Maar de aanvaller zal zelf ook sportief perspectief willen zien bij zijn nieuwe werkgever en als dat niet het geval is, zal hij misschien wel naar de MLS verkassen. Het is een publiek geheim dat hij ooit nog in Amerika wil voetballen. Het plan was na zijn tijd bij FC Barcelona, die eerder gekomen is dan werd verwacht. Het is het weliswaar serieus afbouwen, maar op 34-jarige leeftijd nog even naar de VS: de clubs staan vast voor hem in de rij. Of toch terugkeren naar Newell's Old Boys in Argentinië?

4. Stoppen
Messi had een akkoord met FC Barcelona en wilde graag langer blijven in Camp Nou, maar door de financiële regels kwam het niet tot een deal. Dat is wat de club schreef over de reden van de breuk in Camp Nou. Als die informatie juist is, is het niet uitgesloten dat de aanvaller een punt zet achter zijn loopbaan. Bij de club waar hij alles verdiende kan hij niet blijven, eindelijk een prijs met Argentinië op zak. Nadeel is dat hij dan het WK in 2022 met Argentinië ook niet meer kan meemaken.

Lees ookDit zijn de regels waarom FC Barcelona Messi niet mag inschrijven

5. Toch bij FC Barcelona blijven?
Het is hét scenario waar alle fans van FC Barcelona op hopen. Dit bericht van de club is een pressiemiddel om La Liga onder druk te zetten om alsnog akkoord te geven over meer financiële ruimte. In het persbericht werd de woordkeuze niet voor niets zo neerezet. Wil FC Barcelona niet gewoon dat de Spaanse competitie alsnog overstag gaat? Daar hebben ze zelf immers ook behoorlijk wat voordeel bij. Maar goed: alleen de positieve Cules zullen dit scenario nog in gedachten hebben.

gerelateerd