Van Dijk maakt indruk bij Liverpool bij rentree in basis

5 augustus 2021, 17:48

Virgil van Dijk (30) heeft donderdagmiddag zijn eerste basisplaats bij Liverpool gehad na zijn zware blessure. De Nederlandse verdediger maakte tijdens de nederlaag tegen Hertha BSC (4-3) als invaller zijn rentree bij The Reds. Ditmaal was het een stuk overtuigender wat VVD liet zien.

Tijdens zijn eerste minuten terug op het veld oogde Van Dijk een paar kaar weifelend en was zelfs in negatieve zin betrokken bij één van de vier tegendoelpunten. Hoewel hij daarna met een (indirecte) assist nog positief betrokken was bij een Liverpool-treffer, zal hij ditmaal een veel beter gevoel over hebben gehouden aan zijn optreden.

In de eerste van de twee oefenwedstrijden tegen Bologna, die maar zestig minuten per duel duren, stond Van Dijk aan de aftrap. Hij was zuiver in de passing en kwam verdedigend niet in de problemen in de veertig minuten die hij in actie kwam. Dat was twee keer zo lang als tegen Hertha BSC en ditmaal hield Liverpool bovendien de nul. Via Diogo Jota en Sadio Mané – beide binnen een kwartier – kwam Liverpool tot een 2-0 overwinning.

Lees ook: Van Dijk direct met hoofdrol bij rentree bij Liverpool

Joe Gomez, die tegelijkertijd met Van Dijk zijn rentree maakte tegen Hertha BSC, maakte eveneens zijn comeback in de basiself. Maar de Engelse verdediger deed mee in de tweede vriendschappelijke wedstrijd van de Engelse grootmacht en stond ditmaal dus niet met zijn Nederlandse ploeggenoot op het veld. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen