'Onrust slaat weer toe in Kerkrade: Roda JC zet Van As op straat'

'Onrust slaat weer toe in Kerkrade: Roda JC zet Van As op straat'

5 augustus 2021 – Het is weer eens hommeles bij Roda JC: technisch directeur Jeffrey van As is per direct op straat gezet. Hij kreeg donderdagochtend zijn ontslag.Voor hem is er geen plek meer binnen de club. Naar verluidt zorgt het gedwongen vertrek van Van As tot veel consternatie op de werkvloer.

Dat melden De Limburger en Voetbal International op basis van bronnen in en rondom de club. VI heeft vernomen dat er financieel geen ruimte meer is om Van As in dienst te houden. Volgens 1Limburg heeft de Raad van Commissarissen  (RvC) ingegrepen. Het begon deze week al te rommelen in Kerkrade met een vertrek van een RvC-lid en de zogeheten compliance officer (waakhond voor integriteit en transparantie). Zij waren ontevreden over de manier waarop Roda JC wordt bestuurd.

Van As begon in de winter van 2020 aan zijn klus in Limburg. Hij stelde een jaar geleden Jurgen Streppel aan als nieuwe hoofdtrainer. Onder de leiding van Streppel schopte Roda het afgelopen seizoen tot de halve finale van de play-offs voor promotie. 'Bekend is dat de technisch directeur een goede band onderhoudt met trainer Jurgen Streppel. De twee zagen hun klus bij Roda nadrukkelijk als een gezamenlijk project', aldus De Limburger.

gerelateerd