UEFA brengt VAR-nieuws voor restant WK-kwalificatie

UEFA brengt VAR-nieuws voor restant WK-kwalificatie

5 augustus 2021 – Belangrijk VAR-nieuws: tijdens de resterende WK-kwalificatiewedstrijden in Europa wordt de videoscheidsrechter ingezet. Dit heeft de UEFA in samenspraak met de FIFA bepaald. In de reeds gespeelde kwalificatieduels keek de VAR niet mee.

De kwalificatiecyclus vervolgt over een maand in september en is vanaf dat moment de VAR operationeel. Dat de videoscheidsrechter in de eerste wedstrijd niet werd gebruikt, komt doordat de UEFA vreesde voor logistieke problemen en risico's als gevolg van de coronacrisis.

Het Nederlands elftal speelt op 1 september de eerstvolgende kwalificatiewedstrijd. Oranje moet dan op bezoek bij Noorwegen. Nog diezelfde interlandperiode staan de duels met Montenegro en Turkije op het programma. Die speelt Oranje op eigen bodem.

Dat gebeurt met Louis van Gaal aan het roer. Hij werd gisteren (woensdag) officieel aangesteld als opvolger van de opgestapte Frank de Boer. De kersverse bondscoach maakt over tien dagen, op zondag 15 augustus, de voorlopige selectie bekend. Op vrijdag 27 augustus volgt de definitieve selectie.

Lees ook: Fraaie feitjes: Van Gaal oudste, KNVB houdt vast aan oude garde

gerelateerd