Berghuis: "Ik heb echt het gevoel dat ze blij met mij zijn"

Berghuis: "Ik heb echt het gevoel dat ze blij met mij zijn"

5 augustus 2021 – Steven Berghuis voelt zich goed opgevangen door Ajax. Gisteren (woensdag) speelde hij voor het eerst als Ajacied in de Johan Cruijff ArenA. De 25 duizend fans ontvingen hem voor de oefenwedstrijd tegen Leeds United met applaus. "Ik ben door Ajax fantastisch opgevangen, ook door mijn nieuwe teamgenoten. Ik heb echt het gevoel dat ze blij met mij zijn", aldus de oud-Feyenoorder.

De afgelopen periode kwam er veel op Berghuis af. "Er wordt elke dag over je gesproken, maar je kunt er bijna niet op reageren", zegt Berghuis tegen Ziggo Sport. "Sommige dingen kloppen niet en dan weer wel. Het gaat over mijn rug en heel Nederland kijkt mee. Soms is het best zwaar. Uiteindelijk moet je vasthouden aan wanneer je het veld opgaat en met de mensen met wie je werkt. De waarheid ligt op het veld."

Lees ook: Klaassen: "Het lijkt net alsof Berghuis hier al jaren speelt"

Twijfels kende Berghuis niet over zijn keuze voor Ajax. "Twijfel is misschien niet het goede woord, maar ik heb weloverwogen nagedacht. Het gezin, mijn ouders en de mensen die mijn hele leven al belangrijk zijn, moeten erachter staan. Op mijn zestiende, zeventiende was ik nog amateurspeler en had ik de droom om profvoetballer te worden. Je probeert er meer uit te halen. Ik voel aan alles dat ik mij opnieuw moet bewijzen. Dat maakt je alleen maar beter. Ik ben gewoon blij met mijn keuze."

gerelateerd