Ten Hag wil stappen zien in fitheid en looft Rasmussen

4 augustus 2021, 23:13

Erik ten Hag is na afloop van de 4-0 oefenzege op Leeds United al iets meer tevreden over de stand van zaken bij Ajax. Toch is de fitheid van zijn ploeg nog altijd een probleem, zo concludeerde de trainer na de wedstrijd. "Het is zoals het is en we moeten ermee dealen."

Tegenover Ziggo Sport gaf de Ajax-trainer aan door het resultaat heen te kijken. Hij vertelde goede dingen te hebben gezien, maar maakt zich nog altijd zorgen over de fitheid van zijn ploeg. "We zijn nog lang niet waar we moeten zijn. We moeten echt nog een grote stap zetten. Onze uitvoering vraagt om een heel hoge intensiteit. Dan moet je superfit zijn. We willen intelligentie op het veld brengen, het inzicht wie waar moet bewegen. Als je moe bent, dan zie je dat niet."

Weinig tijd om daaraan te werken is er niet meer. Zaterdag trapt Ajax het seizoen af met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, een week later ontvangt het NEC in de Eredivisie. De kans bestaat dat Ten Hag in het maken van zijn opstellingen vooral naar fitheid zal kijken. "Dat gaat zeker een factor worden. We kunnen vijf keer wisselen. Dus niet zoals vanavond, waar we het hele elftal hebben gewisseld."

De focus kan nu volledig op PSV, een ploeg die tegen FC Midtjylland (3-0) wél een fitte indruk maakte. "Ik heb een energiek PSV gezien dat qua fitheid verder is dan wij. Daar moeten wij wat tegenover stellen, want we willen die wedstrijd winnen." 

Lees ook: Ajax wint ruim van Leeds en lijkt nu wél klaar voor PSV

Rasmussen

Eerder op de dag oefende Ajax ook al tegen Leeds United, toen met vooral jeugdspelers. De achttienjarige Christian Rasmussen pakte de hoofdrol in dat duel, wat de vraag opriep of hij dit seizoen ook voor de hoofdmacht een rol van betekenis kan spelen. "Het is een voetballer naar mijn hart, maar er is nog heel veel ruimte voor verbetering", reageerde Ten Hag. "Bijvoorbeeld in zijn handelingssnelheid, met en zonder bal, en in het anticiperen bij balverlies."

"Als ik de progressie zie die hij de afgelopen zes weken heeft gemaakt, ben ik daar heel blij mee", ging de oefenmeester verder. "Het is een zalige voetballer." Of er dit seizoen perspectief voor hem is in de A-selectie? "Dat hangt van hem af, hoe hij zich manifesteert. Dat zal in het begin vooral in Jong Ajax zijn, maar als hij het goed doet, zullen er vanzelf kansen komen."

Lees ook: Ramussen maakt topweek compleet tijdens simpele zege Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen