Benfica volgt Eindhovens voorbeeld: PSV-tweeluik lonkt

4 augustus 2021, 21:17

Een dag na PSV heeft ook Benfica een flinke stap gezet richting de laatste voorronde van de Champions League. De Portugese topclub was in Rusland met 0-2 te sterk voor Spartak Moskou. Als Benfica die voorsprong volgende week in eigen huis weet vast te houden, is het in de volgende ronde de tegenstander van PSV - mits de Eindhovenaren dat zelf ook doen.

Quincy Promes was er door een blessure niet bij in de eerste ontmoeting van het tweeluik. Ploeggenoot Jorrit Hendrix stond wel op het veld, tot hij een klein kwartier voor tijd - samen met voormalig NEC-aanvaller Jordan Larsson - naar de kant werd gehaald. De eindstand van 0-2 stond op dat moment al op het scorebord.

In het begin van de tweede helft had Rafa Silva de Portugesen - bij wie voormalig Ajacied Jan Vertonghen meedeed - namelijk al op voorsprong geschoten. Invaller Gilberto verdubbelde de voorsprong in de 74e minuut. Ook Spartak kreeg een aantal kansen, met name voor rust, maar de Russen sprongen daar niet goed genoeg mee om.

Zo lijkt PSV - Benfica een van de affiches te gaan worden in de laatste voorronde van de Champions League. De Portugesen moeten dan in eigen huis wel de 0-2 voorsprong - uitdoelpunten tellen niet meer dubbel - zien vast te houden. Dat geldt ook voor PSV, dat dinsdagavond overtuigend afrekende met FC Midtjylland. De heenwedstrijd in Eindhoven eindigde in 3-0. 

Lees ook: PSV imponeert weer in eigen huis en declasseert FC Midtjylland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen