Ten Hag over afwezige spelers, fitheid en Berghuis

4 augustus 2021, 20:34

Ajax neemt het in de laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding zonder Nicolas Tagliafico en Maarten Stekelenburg op tegen Leeds United. Voorafgaand aan het duel vertelde trainer Erik ten Hag meer over hun afwezigheid. Ook ging hij in op de fitheid van Ajax en in het bijzonder Steven Berghuis.

"Tagliafico heeft wat klachten, dus we nemen geen risico", vertelde Ten Hag aan Ziggo Sport. Daarbij ontkende hij dat zijn afwezigheid iets met een eventuele transfer te maken zou hebben. "Voor Stekelenburg geldt hetzelfde, ook wat klachten. In deze fase ga je geen risico nemen. Het zijn allebei internationals die veel hebben gespeeld in de zomer. Dan bouw je toch wat voorzichtiger op. Het seizoen is nog lang."

Over de fitheid van zijn ploeg over het algemeen, is Ten Hag nog niet tevreden. "We willen het zo optimaal mogelijk uitvoeren, maar op dit moment is onze ploeg niet fit om de speelwijze uit te voeren die ik voor ogen heb", erkende de oefenmeester, die PSV (de tegenstander in de Johan Cruijff Schaal aanstaande zaterdag) dinsdag wel een fitte indruk zag maken. "Daar zullen we mee moeten dealen. Uiteindelijk zullen we een manier moeten vinden om te winnen."

Ook voor aanwinst Steven Berghuis geldt dat hij nog niet is waar hij zou moeten zijn. "Hij moet gewoon wennen en dat kost tijd", zei Ten Hag daarover. "Wennen aan de speelwijze, wennen aan zijn medespelers. Laten we niet vergeten dat hij er pas twee weken is." Zijn prestaties tegen RB Leipzig (1-1) wilde de trainer niet specifiek uitlichten. "Het hele team moest wennen tegen Leipzig. Dan is het als eenling niet makkelijk om iets opvallends te doen. Als wij hem beter hadden benut, had hij zelf ook zeker zijn kansen benut."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen