Slot reageert op kritiek; Toornstra vice-aanvoerder

4 augustus 2021, 19:59

Trainer Arne Slot ging op de persconferentie voor het duel tegen FC Luzern in op de kritiek die Feyenoord de afgelopen weken kreeg. De Rotterdammers bereikten de derde voorronde voor de Conference League door met de grootste moeite het Kosovaarse FC Drita te verslaan (3-2). "Die kritiek is alleen maar goed, dat bewijst dat we bij een grote club zitten", stelde Slot.

De oefenmeester zelf ontkende niet dat het nog veel beter moet. "Het was terecht, want het was geen goede wedstrijd van ons", werd hij geciteerd door RTV Rijnmond over de return tegen Drita. "We gaven veel te veel kansen weg tegen zo'n ploeg. Logisch dat het in de analyses vooral daarover gaat. Ik zou wel gekscherend kunnen zeggen dat ik blij ben dat we het niet na drie weken al voor elkaar hebben, want dan zou het trainersvak wel heel makkelijk zijn."

Tegen FC Luzern zal het hoe dan ook beter moeten, weet ook Slot. "Morgen is het cruciaal om nauwkeurig te zijn, zeker tegen een tegenstander die zelf ook hoog druk zet. Ik ben ervan overtuigd dat wij beter kunnen dan wat we tot nu toe hebben laten zien. Wij gaan nog veel meer laten zien dan afgelopen donderdag, al weet ik dat de criticasters gaan zeggen dat dit niet zo moeilijk is", lachte Slot. "Daar hebben ze gelijk in, maar ik weet dat wij beter kunnen en ben ervan overtuigd dat we dit ook gaan laten zien."

Dat de Zwitserse competitie al begonnen is, ziet Slot niet per se als voordeel voor de tegenstander. "Als zij al twintig wedstrijden op weg zouden zijn, dan was dat zo. Nu valt dat mee. Wij zijn zes weken met elkaar bezig en moeten dan fysiek in staat zijn om negentig minuten goed vol te maken. Ik zit nog te wachten op het moment dat wij ook voetballend meer kunnen brengen, want tegen Drita en vooral tegen ADO Den Haag (oefenwedstrijd, 1-1, red.) moet dat nog veel beter."

Donderdagavond om 20.30 uur trapt Feyenoord in Zwitserland af voor de eerste ontmoeting in het tweeluik met FC Luzern. Bij afwezigheid van Leroy Fer, die zijn plek in de basis lijkt te gaan verliezen aan aanwinst Gernot Trauner, zal Jens Toornstra tijdens dat duel de aanvoerdersband dragen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen