25-voudig international Bruma nieuwe ploeggenoot Jørgensen

25-voudig international Bruma nieuwe ploeggenoot Jørgensen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 augustus 2021 – Jeffrey Bruma heeft in Kasimpasa een nieuwe club gevonden. De Turkse middenmoter, die zich eerder al versterkte met Nicolai Jørgensen en ook Leroy Fer op het oog heeft, heeft een tweejarig contract getekend in Turkije. Bovendien heeft de Rotterdammer een optie voor nog een seizoen.

Kasimpasa kon Bruma transfervrij oppikken, nadat zijn contact bij VfL Wolfsburg deze zomer afliep. De 29-jarige centrumverdediger kwakkelde de laatste weken met blessureleed. Afgelopen seizoen kwam hij bovendien niet in de plannen voor, waardoor hij nul minuten maakte in de Bundesliga. In het eerste halfjaar van 2020 speelde hij nog acht wedstrijden op huurbasis bij FSV Mainz.

Het verblijf van Bruma bij Wolfsburg werd nooit wat ervan werd verwacht. De Duitse club pikte Bruma in 2016 op bij PSV, maar in vijf jaar kwam hij slechts tot veertig optredens. Wolfsburg stuurde hem ook nog op huurbasis naar Schalke 04. Het jeugdtalent van Feyenoord koos op jonge leeftijd voor een overstap naar Chelsea, waar hij niet door wist te breken. Via Leicester City en HSV belandde hij in 2013 bij PSV, waar hij de beste periode in zijn loopbaan beleefde.

In aanloop naar de kwalificatie voor het EK was Bruma basisspeler bij het Nederlands elftal. In 2016 droeg hij tijdens een oefeninterland zelfs nog de aanvoerdersband. De 25-voudig international speelde in november 2016 zijn laatste wedstrijd voor Oranje.

Reacties

gerelateerd