Zetten Feyenoord en Vitesse een goede uitgangspositie neer?

5 augustus 2021, 07:00   Bijgewerkt: 4 augustus 2021, 23:36

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 5 augustus.

Nieuws

Messi tekent nieuw contract

Terwijl FC Barcelona in Oostenrijk een oefenwedstrijd tegen RB Salzburg speelde (2-1 verloren), landde Lionel Messi woensdagavond op het vliegveld in Barcelona. De Argentijn keerde terug van zijn vakantie en lijkt klaar om zijn handtekening te zetten onder een nieuw, vijfjarig contract bij de club. Volgens verschillende Spaanse media vindt die ondertekening vandaag plaats. 

Wedstrijden

Australië (v) - Verenigde Staten (v) (10.00 uur)

Nadat de Oranje Leeuwinnen verzuimden om de wedstrijd tegen de Verenigde Staten over de streep te trekken, wist Canada wél af te rekenen met de regerend wereldkampioen. Brons is om die reden nu nog het hoogst haalbare voor de Amerikanen. Daarvoor moeten zij in de troostfinale echter nog wel Australië zien te verslaan. Wie gaat er met een medaille naar huis?

Vitesse - Dundalk (19.00 uur)

Waar PSV en Feyenoord al een voorronde hebben overleefd, begint vandaag ook voor Vitesse het Europese avontuur. In de derde voorronde van de Conference League beginnen de Arnhemmers met een thuiswedstrijd tegen Dundalk. Waar Vitesse enkel een reeks oefenwedstrijden achter de rug heeft, bevinden de Ieren zich midden in de competitie. Of dat een voordeel of een nadeel is, zal vanavond blijken!

FC Luzern - Feyenoord (20.30 uur)

Na het nagelbijten tegen het kleine FC Drita wacht voor Feyenoord de eerste serieuze uitdaging van het seizoen. FC Luzern is een subtopper uit Zwitserland en zal de zwaktes van Feyenoord tijdens de afgelopen twee weken hebben geconstateerd. De Rotterdammers zullen zich in Zwitserland direct van een sterke uitgangspositie willen verzekeren. Kan Arne Slot zijn ploeg tegen het Luzern van oud-Feyenoorder Jordy Wehrmann naar zijn hand zetten?

Voetbal op tv

20.30 uur: FC Luzern - Feyenoord, ESPN, live verslag van het duel in de voorronde van de Conference League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen