Efmorfidis zet al op 25-jarige leeftijd punt achter loopbaan

3 augustus 2021, 21:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

James Efmorfidis ontbond deze week zijn contract bij RKC Waalwijk, maar keert helemaal niet meer terug in het betaalde voetbal. De creatieve middenvelder c.q. aanvaller heeft op 25-jarige leeftijd een punt gezet achter zijn loopbaan. De reden daarvan is het vele blessureleed waarmee hij de afgelopen seizoenen te kampen had.

Dat heeft Ermorfidis laten weten tegenover het Brabants Dagblad. Het vorige seizoen begon hij zelfs nog als basisspeler in de ploeg van destijds nog Fred Grim, maar door blessures raakte hij uit het team van de Brabanders. Na zijn tweede zware blessure verloor hij zijn basisplaats en was zijn invalbeurt tegen PSV op 23 januari 2021 zijn laatste duel als betaald voetballer.

De voormalig jeugdspeler van FC Barcelona en Ajax kende zijn doorbraak uiteindelijk bij Almere City FC, voor wie hij 53 keer speelde en daarin veertien keer scoorde en een assist gaf. In die periode had hij minder last van blessures. Met zijn goede spel in Flevoland verdiende hij een transfer naar RKC Waalwijk, maar door zware blessures kwam hij slechts tot zeven optredens. In zijn eerste jaar in dienst van de Eredivisie-club kwam hij helemaal niet in actie. 

Tegenover de regionale krant laat Ermorfidis weten dat hij aan het werk gaat met food-reforestation. "Dat houdt in dat je bomen plant, die iets teruggeven qua eten. Vaak wordt de grond daar vruchtbaarder van en dat zorgt ervoor dat er meer CO2 uit de lucht gehaald wordt", legt hij uit over zijn nieuwe stap in zijn loopbaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen