Botteghin vindt nieuwe club, NEC ruimt selectie verder op

3 augustus 2021, 18:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord-verdediger Eric Botteghin (33) leek terug te keren naar zijn thuisland Brazilië, maar is toch opgedoken in Italië voor een nieuw voetbalavontuur. De Braziliaan heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor een verbintenis van liefst twee seizoenen, met de optie voor nóg een jaar.

Dat heeft Ascoli dinsdagavond bekend gemaakt. Botteghin was transfervrij na zijn vertrek bij Feyenoord, waar na zes seizoenen zijn contract niet werd verlengd. Eigenlijk zou hij een zomer eerder al vertrekken, maar toen haalde trainer Dick Advocaat hem over om nog een extra jaar te blijven – ook omdat er eigenlijk geen vervangers gehaald konden worden op de transfermarkt.

Het duurde even, maar met Gernot Trauner haalde Feyenoord afgelopen week de vervanger van Botteghin eindelijk binnen. Zelf kijkt hij nu vooral uit naar zijn nieuwe club, die vorig seizoen play-offs nodig had om op het tweede niveau van Italië te blijven. "Ik ben erg blij om dit nieuwe avontuur bij Ascoli te beginnen en ik kan niet wachten om in het Del Duca-stadion te spelen." Het is zijn eerste voetbalavontuur buiten Nederland, eerder speelde hij namelijk voor NAC Breda, PEC Zwolle en FC Groningen. 

NEC ruimt selectie verder op

Voor NEC is het een zeer drukke transferwindow, want de club haalde tot dusver al liefst zeven nieuwe spelers naar Nijmegen en is bovendien nog lang niet uitgeshopt. Het hoopt Kaveh Rezaei over te nemen van Club Brugge. Dus mogen er ook spelers vertrekken: de Belgische aanvaller Thibo Baeten (19) is om die reden verhuurd aan het Italiaanse Torino, dat tevens een optie tot koop heeft bedongen én de overgang reeds bevestigd heeft. In elf duels namens NEC maakte hij tot dusver slechts één goal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen