Schmidt verrast in PSV-opstelling en kiest voor basisplek Obispo

3 augustus 2021, 18:36   Bijgewerkt: 3 augustus 2021, 18:44

PSV-trainer Roger Schmidt heeft dinsdagavond een verrassing in petto: niet Nick Viergever, maar Armando Obispo (22) start in de basisopstelling in de voorronde van de Champions League tegen FC Midtjylland op de plek van de geschorste Olivier Boscagli. Verder is de basisoptelling van de Eindhovenaren ongewijzigd ten opzichte van het vorige duel met Galatasaray.

Dat betekent dat voorin Cody Gakpo opnieuw een basisplaats krijgt, terwijl hij in de eerste wedstrijd vanwege een langere vakantie nog op de bank begon: toen startte Yorbe Vertessen nog op zijn plaats en viel de international van Nederland in. Mario Götze, Eran Zahavi en Noni Madueke vormen verder de vier voorhoedespelers van Schmidt.

De Duitse coach had op de persconferentie al aangekondigd dat Viergever en Obispo de twee opties waren om Boscagli te vervangen. De Fransman pakte in het vorige duel van de voorronde van het miljardenbal tweemaal geel en dus rood en werd in die wedstrijd vervangen door Viergever. Dat ditmaal Obispo speelt, is derhalve een kleine verrassing, ook omdat hij zijn Europese debuut maakt. 

"Olivier is een belangrijke speler en heeft bijna alles gespeeld vorig seizoen. Ook dit seizoen liet hij zien in goede vorm te zijn, maar met Nick Viergever en Armando Obispo zijn ook top in training. Het wordt moeilijk om een van beide te kiezen. Maar dat is deel van voetbal dat je soms spelers moet vervangen", zei de Duitse oefenmeester tijdens de persconferentie. Zijn keuze is op Obispo gevallen, die zijn negende officiële wedstrijd voor PSV speelt. 

Routinier Viergever zit wel op de bank, waar verder plek is voor Jordan Teze, Davy Pröpper, Mauro Júnior, Bruma, Michal Sadílek, Vertessen, Yvon Mvogo, Fodé Fofana, Fredrik Oppegard en Vincent Müller. Mocht Viergever nog wel invallen, dan wacht voor hem overigens nog wel een fraai record

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Van Ginkel, Sangaré; Madueke, Götze, Gakpo; Zahavi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen