Koeman moet nóg langer wachten: Barça-trio bereikt finale

3 augustus 2021, 16:03

Het duurt nog even voor Ronald Koeman Pedri, Eric Garcia en Oscar Mingueza weer aan zijn selectie kan toevoegen. Het drietal plaatste zich dinsdagmiddag met Spanje namelijk voor de finale van de Olympische Spelen. Marco Asensio schoot de Spanjaarden laat in de verlenging langs gastland Japan.

Hoewel Spanje negentig minuten lang het overwicht had, bleef de openingstreffer achterwege. Het Japan van Ritsu Doan (PSV) en Yuta Nakayama (PEC Zwolle) bleef zo op de been en sleepte er een verlenging uit. Die verlenging ging Spanje in met de ander halve finale in het achterhoofd. Die wedstrijd, tussen Brazilië en Mexico, was ook na 120 minuten niet beslist en eindigde in een strafschoppenserie.

Zo ver kwam het voor de Spanjaarden uiteindelijk niet. Invaller Asensio, die deze zomer ontbrak in de EK-selectie van Spanje, maakte vijf minuten voor tijd een knappe actie naar binnen en zorgde laat in de wedstrijd alsnog voor de openingstreffer. Zo hoefden er geen penalty's aan te pas te komen: Spanje kroonde zich tot finalist en strijdt zaterdag tegen Brazilië om een gouden plak. 

Waar Ajax Antony dus nog een paar dagen langer kwijt is, geldt dat voor FC Barcelona met Pedri, Garcia en Mingueza. Laatstgenoemde deed wegens een blessure overigens niet mee tegen Japan. Voor Pedri is het een bijzonder lang seizoen geweest. De pas achttienjarige middenvelder miste vrijwel geen wedstrijd namens FC Barcelona, ging met Spanje naar het EK en werd ook nog eens opgeroepen voor de Olympische Spelen. Koeman was er allesbehalve blij mee en zag het team ook nog eens de finale halen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen