Mogelijke opstelling PSV; bijzonder record lonkt voor Viergever

3 augustus 2021, 18:42

PSV hervat vanavond het Europees avontuur met de eerste voorronde-wedstrijd tegen FC Midtjylland. Vanwege de rode kaart die Olivier Boscagli pakte in de return tegen Galatasaray moet Roger Schmidt voor dat duel direct puzzelen. Mocht hij kiezen voor Nick Viergever, dan lonkt voor de centrumverdediger een bijzonder record.

Viergever is namelijk op dit moment een van de drie spelers die de meeste Europese wedstrijden voor Nederlandse clubs ooit speelde. Namens AZ, Ajax en PSV kwam hij tot 84 Europese duels, evenveel als Willy van de Kerkhof (FC Twente, PSV) en Danny Blind (Sparta, Ajax). Mocht Viergever vanavond zijn 85e wedstrijd spelen, dan heeft hij het record dus in zijn eentje in handen. 

Een basisplaats voor Viergever is een reële optie, aangezien Boscagli geschorst is voor het duel tegen Midtjylland. De 22-jarige Armando Obispo is de andere optie die Schmidt heeft, al ging het Eindhovens Dagblad er in de 'mogelijke opstelling' vanuit dat de keuze op Viergever zou vallen. Ook Jordan Teze kreeg in die formatie een basisplaats. Zijn plek rechtsachter werd in het tweeluik met Galatasaray ingenomen door aanwinst Phillipp Mwene.

Buiten die twee spelers lijkt Schmidt zijn elftal niet te gaan wijzigen ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen woensdag. André Ramalho en Philipp Max behouden zodoende hun plekken achterin, met doelman Joël Drommel achter zich. Ibrahim Sangaré en Marco van Ginkel zijn de twee controleurs in het 4-2-3-1-systeem van Schmidt, met Noni Madueke en Cody Gakpo op de flanken. Mario Götze zal achter de spits spelen. De spits zelf is Eran Zahavi. 

Mogelijke opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Viergever, Max; Van Ginkel, Sangaré; Madueke, Götze, Gakpo; Zahavi

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen