Immers vindt kort na afscheid nieuw avontuur op amateurvelden

Immers vindt kort na afscheid nieuw avontuur op amateurvelden

3 augustus 2021 – Lex Immers stopt toch niet helemaal met voetballen. De 35-jarige aanvallende middenvelder maakte onlangs bekend te stoppen als profvoetballer, maar gaat toch door als amateurspeler. Immers gaat aan de slag in de Tweede Divisie bij SVV Scheveningen.

De club kondigde de stunt maandagavond aan op de eigen website. Daar viel te lezen dat Immers kort (2,5 week) na zijn afscheid toch besloot het spelletje nog te leuk te vinden om helemaal te stoppen. Hij koos daarbij voor Scheveningen vanwege 'de combinatie van meer tijd voor het gezin, werken in het bedrijf van een familielid en spelen op hoog amateurniveau bij een club in de buurt waar hij al langer een goede band mee heeft.'

Ook Immers zelf kwam op de website aan het woord. "Scheveningen is voor mij een bewuste keuze en met de ligging tegen Den Haag aan de meest logische. De aanwezigheid van trainer John Blok, die ik net als meerdere mensen op de club al lang ken, speelt daar ook een grote rol in. Ik voel me aangetrokken tot de omgeving, de mensen en de club en wil daar graag deel van uitmaken zolang het kan. Niet alleen omdat ik dat zelf leuk vind, maar ik wil de selectie met mijn achtergrond en ervaring ook graag op alle mogelijke manieren helpen en met z'n allen zorgen dat er veel mensen naar Houtrust (het complex van Scheveningen, red.) komen voor een leuke pot voetbal."

Immers begon zijn voetballoopbaan bij ADO Den Haag en speelde veruit zijn meeste wedstrijden (257) voor die club. Tussen zijn twee termijnen bij zijn jeugdliefde door voegde hij ook Feyenoord, Cardiff City en Club Brugge aan zijn cv toe. Immers sloot zijn loopbaan af in de Keuken Kampioen Divisie bij NAC Breda, waar hij deze zomer besloot niet door te gaan en afscheid te nemen van het profvoetbal. 

Lees ook: Immers heeft er genoeg van en zet punt achter lange loopbaan

gerelateerd