Messi lijkt bij FC Barcelona te blijven: "Ik droom elke nacht"

Messi lijkt bij FC Barcelona te blijven: "Ik droom elke nacht"

2 augustus 2021 – Lionel Messi heeft zijn contract bij FC Barcelona nog altijd niet verlengd, maar het lijkt een kwestie van tijd te zijn. Dat vertelt voorzitter Joan Laporta. De aanvaller is momenteel transfervrij op te pikken. Maar dat lijkt dus niet te gebeuren, ondanks de interesse van Paris Saint-Germain en Manchester City.

"We zijn nog altijd in gesprek. Dat de beste speler bij ons wil blijven is iets waar we heel dankbaar voor moeten zijn. De gesprekken verlopen in de lijn van de verwachtingen en binnen de ruimte die we hebben", aldus Laporta. De Catalanen hebben flinke geldproblemen, maar hebben daar iets op bedacht: de Argentijnse superster kan een vijfjarig contract tekenen. Hij verdient dit seizoen minder door de gevolgen van het coronavirus, maar krijgt de komende jaren dan wat extra.

Lees ook: Project Messi in Barcelona: selectie werkt mee aan rentree

Zo hoopt de club te kunnen voldoen aan de eisen op het gebied van Financial Fair Play van La Liga en de  UEFA. "Leo wil blijven en we zullen alles doen wat we kunnen om hem te houden. Het feit dat zijn prioriteit is om hier te blijven, als de beste speler van de wereld, is iets waar we dankbaar voor moeten zijn. Ik droom elke nacht over Messi. Hopelijk gaan die dromen uitkomen", besluit de beleidsbepaler over de aanvaller, die deze zomer de Copa América wist te winnen met zijn land.

Lees ook: Memphis heeft een klik met Griezmann, maar droomt van Messi

FC Barcelona haalde eerder deze transferperiode Sergio Aguëro al binnen. Hij is een van de grootste vrienden van Messi en moest er voor zorgen dat de aanvaller ondanks zijn vrije status alsnog zou bijtekenen in Camp Nou. Dat lijkt binnenkort te gaan gebeuren, maar het is de vraag of hij zijn vriend in de basis gaat aantreffen. Ook Memphis Depay maakte gratis de stap naar Catalonië. Hij maakt tot dusver een geweldige indruk.

gerelateerd