Laporta heeft boodschap voor Moriba: "We begrijpen het niet"

Laporta heeft boodschap voor Moriba: "We begrijpen het niet"

2 augustus 2021 – FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta weigert zich voor het blok te laten zetten door Ilaix Moriba. Het talent brak afgelopen seizoen definitief door onder Ronald Koeman, maar het is de vraag of de trainer ook nu over hem kan beschikken. De Spanjaard is namelijk teruggezet naar het tweede team.

Moriba ligt nog maar één jaar vast. Barça wil zijn contract graag verlengen, maar de speler is niet tevreden met zijn salaris. De voorzitter laat weten dat er geen hoger bod komt, waardoor de middenvelder twee keuzes heeft: bijtekenen of vertrekken. "Dat een zelfopgeleide speler een slaatje probeert te slaan uit het feit dat hij nog maar een contract voor één jaar heeft, kunnen wij niet accepteren. Onze boodschap is helder: als je niet wil verlengen, dan weet je dat er andere oplossingen zijn."

Lees ook: 'FC Barcelona doet weigerende Moriba laatste ultieme aanbieding'

De middenvelder maakt geen deel meer uit van de selectie van coach Ronald Koeman en moet meedoen met de beloftenploeg in Catalonië. De club wil hem namelijk niet beter maken terwijl hij over een jaar transfervrij de deur uitloopt. "Wat wij niet gaan doen is een speler doorschuiven naar het eerste elftal, zodat hij vervolgens transfervrij naar een ander team kan. Wie wil vertrekken staat dat vrij, zolang er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan", wordt Laporta geciteerd door Fabrizio Romano.

"Ilaix is een geweldige speler, die heel goed weet wat er momenteel gebeurt. Barcelona heeft hem kansen gegeven en hij kan nu niet een potje gaan armworstelen met ons. Ik hoop dat hij en zijn omgeving de situatie zullen reflecteren. Wij begrijpen niet wat hij aan het doen is", aldus de voorzitter over het talent, die nadrukkelijk gevolgd wordt door Chelsea FC. Meerdere clubs uit de Premier League zouden echter geïnteresseerd zijn. Moriba speelde veertien wedstrijden in La Liga, waarin hij één keer scoorde en drie assists gaf.

gerelateerd