Ook zware loting AZ: Celtic vermoedelijke opponent

2 augustus 2021, 13:14   Bijgewerkt: 2 augustus 2021, 13:49

AZ moet in de laatste kwalificatieronde van de Europa League zien af te rekenen met Celtic of FK Jablonec. Dat is duidelijk geworden tijdens de loting voor de play-offs van de voorrondes van de tweede competitie van Europa maandagmiddag. Bij een zege is de ploeg van Pascal Jansen wel geplaatst voor de groepsfase van het toernooi, maar de uitkomst is niet bepaald gunstig.

De Alkmaarders hadden bij de loting een beschermde status en konden daardoor bijvoorbeeld niet tegen Fenerbahçe SK en FC Zorya Luhansk loten. Op papier waren Celtic (dat tegen FK Jablonec speelt) en het door PSV uitgeschakelde Galatasaray (dat moet afrekenen met St. Johnstone) de zwaarste opponenten, waardoor coach Jansen enigszins zal balen van de uitkomst. De winnaars van ontmoetingen tussen pakweg Lincoln Red Imps en Slovan Bratislava, Neftci Baku en HJK Helsinki én NS Mura en Zalgiris Vilnius behoorden bijvoorbeeld ook tot de opties.

Celtic werd met uiterst veel moeite door FC Midtjylland uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League. Anders had het tegen PSV gespeeld voor een plek in het miljardenbal. AZ is het enige team vanuit de Eredivisie dat actief is in de voorronde van de Europa League. PSV zou bij een nederlaag in de voorronde van de Champions League nog wel kunnen instromen in dat toernooi, Ajax op z'n vroegst pas na de winterstop als het derde wordt in de nog nader te bepalen Champions League-poule. Feyenoord en Vitesse zijn actief in de voorrondes van de Conference League, waar later op de dag voor geloot wordt.

De eerste wedstrijden van de laatste voorronde van de Europa League staat gepland op 19 augustus, een week later zijn de returns van de dubbele ontmoetingen. Uiterlijk morgen (dinsdag) om 18.00 uur worden alle speeltijden en –locaties gepubliceerd door de UEFA.

Volledige loting:

Randers FC – Galatasaray/St. Johnstone

Rapid Wien/ Anorthosis Famagusta – FC Zorya Luhansk

FK Jablonec/Celtic – AZ

Olympiakos/Ludogorets – Lincoln Red Imps/Slovan Bratislava

Fenerbahçe – Neftçi Baku/HJK Helsinki

Sturm Graz –  NS Mura/Zalgiris Vilnius

Omonia Nicosia/Flora Tallinn – Royal Antwerp

Fenencvros/Slavia Praag – GNK Dinamo/Legia Warschauw

Rode Ster Belgrado/Sheriff Tiraspol – CFR Cluj/Young Boys

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen