Zware Champions League-route PSV, corona-golf bij Midtjylland

2 augustus 2021, 12:16   Bijgewerkt: 2 augustus 2021, 15:15

PSV kent de route naar de groepsfase van de Champions League. De ploeg van Roger Schmidt krijgt in de play-offs van de voorronde van de Champions League te maken met Benfica of Spartak Moskou, zo werd duidelijk tijdens de loting. Dat wel op voorwaarde dat het afrekent met FC Midtjylland, bij wie een kleine corona-uitbraak naar buiten is gekomen maandagmiddag. Tegenover die ploeg staat het in de komende acht dagen tweemaal in de derde voorronde van het miljardenbal.

Dat is een zware loting voor PSV, dat de winnaar van RC Genk - Shakhtar Donetsk als andere kanshebber was om te treffen in de laatste te nemen horde. Voor Jorrit Hendrix wacht mogelijk dus een weerzien met zijn oude club, op voorwaarde dat hij met Spartak Moskou - de club waar ook Quincy Promes onder contract staat - het Portugese Benfica uitschakelt. Mocht Benfica de play-offs halen, dan kan de wedstrijd een herhaling worden van de finale van de Europacup I in 1988.

Volledige loting play-offs van de (laatste) voorronde van de Champions League:

Brøndby IF - Red Bull Salzburg

PSV/FC Midtjylland - Benfica/Spartak Moskou 

CFR Cluj/Young Boys - Ferencvaros/Slavia Praag

Malmö FF/Rangers - Olympiakos/Ludogorets

Rode Ster Belgrado/Sheriff Turaspol - Dinamo Zagreb/Legia Warschau

AS Monaco/Sparta Praag - RC Genk/Shakhtar Donetsk

De heenwedstrijden van de play-offs worden gespeeld op 17 en 18 augustus, de terugwedstrijden op 24 en 25 augustus 2021. Er waren twee verschillende lotingen: die tussen kampioenen en niet-kampioenen, waarbij PSV in de laatste categorie viel. In beide gevallen gaan de verliezers overigens door naar de groepsfase van de Europa League, al geldt dat voor PSV ook als ze er in deze ronde nog onverhoopt uitvliegen. 

Corona-uitbraak bij FC Midtjylland

Sterspeler Pione Sisto ontbreekt dinsdagavond bij FC Midtjylland in het Philips Stadion, omdat hij een positieve coronatest afgelegd heeft. Ook Henrik Dalsgaard is een basisspeler die ontbreekt: hij speelt normaliter rechtsback of rechts in het centrum. Mogelijk dat Anders Dreyer en Daniel Høegh (beide voormalig sc Heerenveen) daardoor in de basis staan. Ook Nicolas Madsen is er niet bij. De club laat verder weten dat het vanaf nu de spelers dagelijks gaat testen op het coronavirus.

PSV staat tegenover de Deense ploeg in de derde voorronde van het miljardenbal, wat de voorlaatste horde is van de groepsfase. Zelf rekenden de Eindhovenaren af met Galatasaray in de vorige ronde, FC Midtjylland versloeg over twee duels het Schotse Celtic. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen