RKC Waalwijk
0 – 1
NEC

Advocaat bezweert: "In Irak zit echt niet zoveel geld"

Advocaat bezweert: "In Irak zit echt niet zoveel geld"

2 augustus 2021 – Dick Advocaat (73) verraste afgelopen weekend vriend en vijand toen hij zijn handtekening zette in Irak om daar verder te gaan als bondscoach. Een keuze die vrijwel iedereen afschilderde als eentje voor de poen, maar de ervaren oefenmeester ontkent dat met klem. Volgens hem is er in het Midden-Oosten-land helemaal niet zo veel geld te verdienen.

"Ik hoor iedereen natuurlijk al weer denken: 'Hij zal het wel voor het geld doen'. Maar geloof mij: in Irak zit echt niet zoveel geld, hoor", verzekert Advocaat over zijn nieuwe avontuur tegenover het Algemeen Dagblad. "We gaan dit doen omdat we denken dat er iets van te maken valt. En omdat we het leuk vinden, ook dat. Want ja, nog éénmaal op een WK staan als trainer zou natuurlijk geweldig zijn. Daar ga ik niet over liegen."

In het voordeel van de ervaren oefenmeester pleit wel dat hij de onderhandelingen deed zonder inbreng van zaakwaarnemer Rob Jansen. Dat De Kleine Generaal nu alweer een nieuwe werkgever heeft, kan hij uitleggen. "Ik heb steeds gezegd dat ik zou stoppen als clubcoach. De optie voor een baan als bondscoach heb ik altijd opengehouden."

Lees ook: Derksen breekt keuze Advocaat voor Irak af: "Allemaal bloedgeld"

Advocaat verzekert dat het hem echt gaat voor plaatsing op het WK in Qatar, waar hij samen met Zeljko Petrovic en Cor Pot voor wil gaan zorgen. Dat doet hij grotendeels vanuit Nederland. "In principe zullen we alleen in Qatar zijn, waar de WK-kwalificatiewedstrijden van Irak plaatsvinden." Voor die momenten zal Advocaat met zijn technische staf over en weer reizen naar het land, dat onder anderen Zuid-Korea, Iran, Bert van Marwijk's de Verenigde Arabisch Emiraten en Libanon treft in de kwalificatiecyclus.

gerelateerd