Spelers vroegen Surinaamse bond afscheid te nemen van Gorré

1 augustus 2021, 22:44

De Surinaamse bond heeft uitgelegd waarom het afscheid heeft genomen van succesbondscoach Dean Gorré. De oefenmeester leidde Suriname voor de eerste keer in de historie naar deelname aan een eindtoernooi, maar tijdens de Gold Cup was de groepsfase al het eindstation.

Volgens bondslid Waldo Gobardhan heeft het ontslag deels te maken met niet behaalde doelstellingen. In een eerder statement werd nog gesproken over 'moverende redenen'. Gobardhan: "Zowel bij de WK-kwalificatie als Gold Cup hebben we grote fouten gemaakt. Hij heeft zijn doelen niet bereikt", aldus het kritische bondslid in gesprek met De Ware Tijd, dat weet dat ook de spelers niet verder wilden met de bondscoach. Hij werd gesteund door collega Dayansankar Mathoera. "Ja we gaan niet verder met Dean. Onder hem zijn wij twee WK-voorrondes niet verder gekomen dan de eerste ronde." 

Ook spelers gaven aan niet verder te willen met Gorré. Het leidde tot teleurstelling bij de coach. "Ook ik ben geschokt; ik doe nog even niks, want zit er nog zelf mee", liet hij in een korte reactie weten aan het dagblad. De voormalig middenvelder begon in 2018 aan zijn avontuur bij de bond en had het grote doel om WK-kwalificatie af te dwingen, maar dat mislukte.

Ook de Gold Cup-deelname verliep teleurstellend. Het Nederlands getinte elftal verloor de eerste twee groepsduels, waardoor de zege in het slotduel op Guadeloupe geen invloed meer had.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen