Feyenoord blameert zich met remise tegen gedegradeerd ADO

1 augustus 2021, 17:03

Feyenoord heeft weinig vertrouwen kunnen tanken in aanloop naar het Conference League-voorrondeduel met FC Luzern. De Rotterdammers slaagden er in de 120 minuten durende oefenwedstrijd tegen Keuken Kampioen Divisionist ADO Den Haag niet in om te winnen. Invaller Yahya Boussakou deed de thuisploeg kort voor het laatste fluitsignaal pijn.

Feyenoord leek dankzij een cadeautje op weg naar een zege. De scheidsrechter wees in het derde kwart naar elf meter nadat invaller Marouane Azarkan naar het gras ging. Uit de herhaling bleek dat de buitenspeler de arbitrage fopte met een schwalbe. Robert Bozeník ging dankbaar achter de bal staan en schoot de Rotterdammers onder toeziend oog van de aanwezige fans op voorsprong. Een lange bal op Boussakou kon door de Feyenoord-defensie niet worden weggewerkt, waardoor hij de eindstand op 1-1 kon bepalen.

Bij Feyenoord moesten de meeste basisspelers na een halfuur spelen al plaatsmaken. Die keuze maakte trainer Arne Slot met het oog op het drukke programma. Afgelopen donderdag werd nog ternauwernood gewonnen van FC Drita (3-2), terwijl komende donderdag al de eerste ontmoeting van het tweeluik met het Zwitserse FC Luzern voor de deur staat.

Gernot Trauner maakte zijn officieuze debuut in het rood-wit. De van LASK Linz overgekomen verdediger deed een uur mee en liet een sterke indruk achter. Het is onduidelijk of Arne Slot, die de komende weken nog hoopt op een extra spits, ook komende donderdag een beroep kan en zal doen op de Oostenrijker. Nadat Trauner naar de kant werd gehaald, traden de Rotterdammers vooral aan met spelers uit Jong Feyenoord. Dylan Vente was kort voor tijd nog het meest dichtbij de winnende goal. Zijn afstandsknal eindigde op de paal.

Feyenoord won deze voorbereiding eerder van AEK Athene (3-1), FC Zürich (1-0) en Werder Bremen (2-1). AA Gent (1-1) hield de Rotterdamse formatie op een gelijkspel, tegen Young Boys (2-0) en PAOK Saloniki (1-2) werd verloren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen