Shevchenko neemt na beste EK ooit afscheid van Oekraïne

Shevchenko neemt na beste EK ooit afscheid van Oekraïne

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 augustus 2021 – Andriy Shevchenko heeft na vijf jaar afscheid genomen als bondscoach van Oekraïne. Dat maakte de trainer en voormalig topspits van het land zondag zelf bekend via Instagram. Shevchenko liep uit zijn contract en besloot deze dus niet te verlengen.

'Vandaag is mijn contract bij de Oekraïense voetbalbond afgelopen', kondigde Shevchenko aan. 'Ik heb hier vijf jaar gewerkt. We hebben hard gewerkt en bewezen dat we in staat zijn om modern voetbal te spelen. Ik ben de bond dankbaar voor de kans die ik heb gekregen. Ik ben elke speler en iedereen die bij het team betrokken was dankbaar en wil alle supporters bedanken voor hun steun en kritiek. Samen hebben we laten zien dat ons voetbal competitief, productief en enerverend kan zijn. Ik heb vertrouwen in de toekomst van Oekraïne.'

Zo is het EK het laatste kunstje van Shevchenko als bondscoach geweest. Voor Oekraïne was het het meest succesvolle EK ooit. De ploeg overleefde poule C - met onder meer Oranje - als een van de beste nummers drie en rekende in de achtste finale na verlenging af met Zweden (2-1). In de kwartfinale bleek de uiteindelijke finalist Engeland met 4-0 te sterk, maar het bereiken van die ronde was al een betere prestatie dan het land ooit op het toernooi neerzette. 

Shevchenko begon zijn trainerscarrière in 2016 bij de Oekraïense bond. In eerste instantie deed hij dat als assistent-trainer, maar al na een paar maanden werd hij eindverantwoordelijke. Als speler kwam de spits eerder tot 111 interlands voor Oekraïne, nog altijd het hoogste aantal ooit. Shevchenko was daarin 48 keer trefzeker, waarmee hij ook nog altijd topscorer aller tijden is. 

Reacties

gerelateerd