Memphis en Promes onbereikbaar na beloofde en nodige donatie

1 augustus 2021, 12:18

Memphis Depay en Quincy Promes hebben zich de woede op de hals gehaald van de Zoetermeerse Adina Kapela Mawata. De internationals beloofden haar maanden geleden geld te doneren voor een experimentele studie naar de ziekte waar zij aan lijdt, maar hebben dit nog altijd niet gedaan. Mawata probeerde de twee meerdere keren tevergeefs te benaderen.

Memphis en Promes deden de belofte tijdens live sessie op Instagram van influencer Defano Holwijn in maart van dit jaar. Zij beloofden Mawata aan het bedrag te helpen dat zij nodig heeft om een speciale behandeling van haar neurologische aandoening te bekostigen. In totaal gaat het daarbij om 300.000 euro. "Laat me weten wat het verschil is, dan zorg ik dat het lukt", zei Promes destijds. "We gaan het verschil rechttrekken. We kunnen sowieso niet falen."

In gesprek met het Algemeen Dagblad gaf Mawata echter aan sindsdien niks meer van de twee vernomen te hebben. "Echt irritant dat zij niets laten horen. Ook Defano reageert niet meer. Dat vind ik heel jammer van hen. Ik heb heel veel berichten via social media en allerlei e-mails gestuurd. Ik denk dat hij het te druk heeft met zijn nieuwe televisieprogramma en Depay en Promes met hun nieuwe clubs." Ook tegenover de krant bleven de twee na meerdere pogingen onbereikbaar voor commentaar.

Vandaag (zondag) is de laatste dag dat de doneeractie van Mawata en negen andere patienten loopt. Zij moeten in totaal 150.000 euro inzamelen, waarna De Hersenstichting dat bedrag zal verdubbelen tot de benodigde 300.000. "Hoe eerder het onderzoek begint, hoe eerder het medicijn er is", vertelde Mawata. "Het is een progressieve aandoening, dus ik ga met de dag achteruit. Elke minuut telt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen