Ajax houdt Duitse grootmacht in bedwang in beladen duel

31 juli 2021, 17:51

Ajax is er niet in geslaagd om een oefenzege te boeken op RB Leipzig. Dusan Tadic zette zijn ploeg al razendsnel op voorsprong, maar na rust trok Christopher Nkunku de stand gelijk, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde. Zo speelt Ajax voor de tweede keer in een week tijd gelijk tegen een topclub uit de Bundesliga. Het duel stond echter vooral in het teken van het overleden Ajax-talent Noah Gesser en zijn broer.

De start van Ajax was om door een ringetje te halen. De Duitsers kwamen duidelijk met het idee om de boel al snel vast te zetten, maar al in de vierde minuut brak aanvoerder Tadic de ban. Hij werd volledig vrijgelaten door de Duitse defensie, draaide eenvoudig weg en schoot diagonaal de bal binnen.

Dat was echter niet het hoogtepunt van de wedstrijd, want vooraf stonden beide ploegen stil bij het overlijden van Ajax-talent Noah Gesser en zijn broer Issay door middel van een minuut stilte. Daarnaast speelde Ajax met rouwbanden om de arm. Het duo was het slachtoffer van een wreed auto-ongeluk waarbij een personenauto frontaal op een taxibusje botste.

Zonder zelf enorm te overtuigen hield Ajax RB Leipzig aardig in bedwang. Toch kon het tien minuten na rust niet voorkomen dat Christopher Nkunku de gelijkmaker binnenschoot. Jurriën Timber was wat laconiek op het middenveld en binnen een paar passes stond Nkunku voor Maarten Stekelenburg. Hij passeerde de doelman en schoot de 1-1 binnen.

Uiteindelijk was een gelijkspel een prima afspiegeling van de wedstrijd. Ajax speelde eerder al gelijk tegen Bayern München en deed het dus ook niet onverdienstelijk tegen de nummer twee van de Bundesliga van afgelopen seizoen.