Reactie op commotie rondom Geertruida: "Intentie om te blijven"

31 juli 2021, 11:47

Feyenoord en Lutsharel Geertruida zitten in een impasse. Onderhandelingen over een nieuw contract zijn gestaakt, omdat de 21-jarige verdediger met nog een eenjarig contract in de ogen van de club veel te veel geld zou verlangen. Geertruida's zaakwaarnemer spreekt die berichtgeving tegen.

"De indruk wordt nu gewekt dat de onderhandelingen zijn gestopt omdat Lutsharel buitensporige bedragen vraagt, maar dat is absoluut niet aan de orde", zegt zaakwaarnemer Leegreg Ferd - de broer van Feyenoorder Leroy Fer - tegen het Algemeen Dagblad. "Dat de onderhandelingen vier maanden geleden zijn gestart, klopt. Maar er is in die periode ook maandenlang niet gesproken. Lutsharel heeft de intentie om bij Feyenoord te blijven, laat dat duidelijk zijn."

Lees meer: Gaat Geertruida weg bij Feyenoord? Onderhandelingen gestaakt

In een podcast van De Telegraaf spreekt Feyenoord-watcher Marcel van der Kraan over 'extreem hoge' eisen vanuit het kamp Geertruida. "Echt extreem hoge eisen. Zo hoog dat Feyenoord hele boel op kop zou gooien, als ze daar aan zouden voldoen. (…) . Voor hun doen zijn ze, wat ik heb begrepen van Feyenoord, tot een bizar hoog bedrag gegaan. Wat moet je doen dan? Ik geloof dat het verstandig is om daar niet aan toe te geven. Je ziet bij heel veel jonge spelers, die net komen kijken, dat ze allemaal in de ban zijn van geld. Mede door hun zaakwaarnemers."

Geertruida's zaakwaarnemer erkent dat club en speler uit elkaar liggen, maar dat het gat niet schokkend is. "Nogmaals, Lutsharel heeft de intentie om te blijven", aldus de belangenbehartiger tegen het AD. "Na de berichtgeving van gisterenochtend ontstaat er een beeld dat hij onredelijke hoge eisen stelt met eventueel een toekomst elders in zijn achterhoofd, maar dat is onterecht. Hij wil helemaal niet dwarsliggen om vervolgens transfervrij te vertrekken. Integendeel. Zoals vaak biedt de club iets en vraagt de speler iets. Helaas heeft dat nog niet geleid tot een akkoord. Daar zijn twee partijen voor nodig. Het kan niet zo zijn dat er een akkoord is en slechts één partij daar dolblij mee is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen