Sparta
0 – 0
SC Cambuur

Gravenberch "Na dit seizoen zou moment kunnen zijn"

Gravenberch "Na dit seizoen zou moment kunnen zijn"

31 juli 2021 – Staat Ryan Gravenberch voor zijn laatste seizoen bij Ajax? Het zou zomaar kunnen. De negentienjarige middenvelder beschik nogt over een tweejarig contract en momenteel wordt er niet gesproken over een nieuwe verbintenis. Wanneer het tot een transfer komt, hoopt Gravenberch in elk geval dat Ajax een mooie transfersom aan hem overhoudt.

"Ik speel sinds mijn achtste bij Ajax en ik ben de club dankbaar voor wat die voor mij heeft gedaan. Ajax heeft me gevormd tot wie ik nu ben en het zou mooi zijn als ik iets kan terugdoen", zegt de jonge Ajacied tegen De Telegraaf. "Een hoge transfersom is goed voor de club, maar indirect ook voor mezelf. Als een club veel geld voor je betaalt, kom je toch als een grotere meneer binnen. Ik heb een verbintenis tot de zomer van 2023 en op dit moment zijn we niet in gesprek over contractverlenging. Na dit seizoen zou het een mooi moment kunnen zijn om verder te kijken. Maar daar ben ik echt totaal niet mee bezig, omdat Ajax mijn volle focus verdient."

De doelen met Ajax voor komend seizoen zijn duidelijk voor Gravenberch. "Naast kampioen worden en de KNVB-beker winnen, hebben we overwintering in de Champions League als doel gesteld. Vorig seizoen waren we daar al heel dichtbij. En zoals het er nu naar uitziet, lijken we onze basis van vorig jaar bijeen te houden en met Steven Berghuis hebben we er een goede speler bij gekregen. In het seizoen dat Ajax de halve finale van de Champions League haalde, wist ik al dat dit het podium is waarop ik wil spelen. Mijn doel is ooit de Champions League te winnen. En als dat met Ajax kan, is dat een ultieme droom."

gerelateerd