Wiegman neemt afscheid na echec: "Dit is een mokerslag"

Wiegman neemt afscheid na echec: "Dit is een mokerslag"

30 juli 2021 – Sarina Wiegman neemt in mineur afscheid van de Oranje Leeuwinnen. De succescoach, die kiest voor een overstap naar de nationale ploeg van Engeland, ging met het Nederlands elftal in de kwartfinale van de Olympische Spelen onderuit. De Verenigde Staten bleken na strafschoppen pas te sterk: 2-2.

Ondanks de nederlaag had Wiegman veel positieve woorden over voor haar elftal. "Ik ben echt supertrots op deze ploeg", liet NU.nl optekenen. "Het zegt iets over de groei van dit team dat we het Amerika zo lastig hebben gemaakt. Hier kan dit team mee verder; de speelsters gaan ook hierin doorgroeien. We willen laten zien wie we zijn als team en de mensen thuis voor de televisie laten genieten."

Voor Wiegman betekende de nederlaag een bruut einde. Ze vertrekt met een goed gevoel. "We laten het goed achter zo. Het was een mooie en geweldige tijd, die ik nooit ga vergeten." Toch overheerst de teleurstelling. "Dit komt als een mokerslag aan. Niet omdat dit dus mijn laatste wedstrijd was, maar omdat we niet door zijn. Ik had het dit team zo gegund om door te gaan."

Wiegman wordt na de zomer opgevolgd door Mark Parsons. De 34-jarige oefenmeester werkte in het verleden vooral in de Verenigde Staten. Zo was hij actief voor D.C. United, Washington Spirits B en Portland Thorns FC. Onder zijn leiding moet het Nederlands elftal de tweede hoofdprijs in de historie gaan pakken. 

gerelateerd