Israël luidt noodklok over 'treurig' Feyenoord: "Drie spelers erbij"

Israël luidt noodklok over 'treurig' Feyenoord: "Drie spelers erbij"

30 juli 2021 – Feyenoord bereikte donderdagavond met de hakken over de sloot de volgende ronde van de Conference League-kwalificatie. Het nietige FC Drita werd pas in de slotfase op de knieën gedwongen. Guus Til bezorgde zijn ploeg uiteindelijk een zwaarbevochten 3-2 overwinning. Clubicoon Rinus Israël schrok van het optreden van de Rotterdammers.

De voormalig rots in de Rotterdamse branding is niet te spreken over het spel van Feyenoord. "Als je ziet hoe weinig Orkun Kökçü brengt, hoe matig Marcus Pedersen speelde tegen Drita en dat op de spitspositie geen pure spits speelt in de persoon van Bryan Linssen, is dat heel zorgwekkend", aldus Israël tegen het Algemeen Dagblad. "Ik werd er gewoon treurig van. Er moeten snel twee, drie directe versterkingen bij."

Israël is van mening dat snelle verandering cruciaal is. "Doe je niets, dan speel je dit seizoen helemaal nergens voor. Het is namelijk niet eens onwil van dit elftal. Integendeel. Ze speelden voor hun leven tegen Drita. Het probleem is gewoon een gebrek aan kwaliteit."

Feyenoord lijkt de komende weken nog rekening te moeten houden met een flinke leegloop. Mark Diemers en João Texeira hebben te horen gekregen dat zij op zoek mogen naar een nieuwe uitdaging, terwijl Lutsharel Geertruida zijn contract waarschijnlijk niet gaat verlengen. Daardoor behoort verkoop tot de mogelijkheden. Ook staat Leroy Fer volgens Turkse media op de radar van Kasimpasa en Ridgeciano Haps lijkt ook op weg naar de uitgang. 

gerelateerd