Berghuis kwam pas na Spelen-wens Antony in beeld bij Ajax

Berghuis kwam pas na Spelen-wens Antony in beeld bij Ajax

30 juli 2021 – Ajax was weliswaar al maanden gecharmeerd van de voetballer Steven Berghuis, maar een transfer werd nooit concreet overwogen. Tot het moment dat Antony zijn wens om naar de Olympische Spelen kenbaar maakte en ook daadwerkelijk groen licht kreeg van de Amsterdamse trainersstaf. Er werd snel geschakeld en Berghuis kon worden opgepikt.

In gesprek met Voetbal International geeft Erik ten Hag aan dat Berghuis pas na de mededeling van Antony serieus in beeld kwam. "Dat hebben we geconcretiseerd. Antony kent onze manier van voetballen, dus kan bij terugkomst makkelijk weer instromen. In de eerste fase van het seizoen, zoals deze periode, is zijn gemis op te vangen. En hij wilde zelf ook dolgraag."

Ten Hag is dolblij met de komst van Berghuis naar Amsterdam. "Zijn grootste kwaliteit is in mijn ogen zijn creativiteit, gekoppeld aan heel veel rendement. De positie rechts voorin is zijn beste plek, maar hij kan ook op andere posities spelen, net zoals Antony en David Neres. Daarom kunnen zij ook samen spelen. Zoals je deze week ook op trainingen hebt gezien, maakt Steven ook veel loopacties zonder bal."

Ajax is echter nog wel bezig met de komst van een extra aanvaller, vooral omdat David Neres op weg lijkt naar de uitgang. Ten Hag noemde Steven Bergwijn een speler die in het profiel past, maar wilde nog niet verder ingaan op zijn naam. Verder heeft de coach van de Amsterdammers zijn selectie op orde voor de competitiestart op 14 augustus tegen NEC.

gerelateerd