Feyenoord
2 – 0
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Opmerkelijk: Suriname zet bondscoach Gorré op straat

Opmerkelijk: Suriname zet bondscoach Gorré op straat

30 juli 2021 – Verrassend nieuws uit Suriname. De voetbalbond heeft bekendgemaakt dat Dean Gorré per direct is ontslagen als bondscoach van het land. De voormalig Feyenoorder en Ajacied leidde Suriname afgelopen zomer voor de eerste keer in de historie naar deelname aan de Gold Cup, maar toch is hij op straat gezet.

De eerste deelname aan een eindronde liep uit op een deceptie. Jamaica bleek in de groepsfase met 2-0 te sterk voor het Nederlands getinte team, terwijl ook Costa Rica zegevierde (2-1). Guadeloupe werd in de laatste groepswedstrijd nog wel met 2-1 verslagen, maar dat was uiteindelijk niet meer voldoende om een plek in de konock-outfase te bemachtigen.

Suriname nam met een curieus statement afscheid van de succescoach. 'Dean Gorré is niet langer bondscoach van Suriname. De SVB heeft om 'moverende redenen' het besluit genomen om de technische staf van Natio te ontbinden. De SVB spreekt haar dank uit en zal zich nu concentreren op het opzetten van een profleague voetbal en een nieuw stadion.'

Gorré, die een contract tot 2023 had bij het Zuid-Amerikaanse land, slaagde er niet in om zijn ploeg naar plaatsing voor het WK 2022 te leiden. Het is onduidelijk of de coach daarvoor verantwoordelijk wordt gehouden.

gerelateerd