FC Groningen
0 – 1
Vitesse
Feyenoord
1 – 0
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Martens in tranen: "Neem de schuld volledig op me"

Martens in tranen: "Neem de schuld volledig op me"

30 juli 2021 – Lieke Martens verliet vrijdagmiddag in tranen het Japanse veld, nadat de buitenspeler van FC Barcelona in de reguliere speeltijd een strafschop miste. Daardoor bepaalde een verlenging uiteindelijk dat rivaal Verenigde Staten de volgende ronde van het toernooi bereikte. In de beslissende reeks misten ook Vivianne Miedema en Aniek Nouwen.

Martens zag zichzelf als hoofdschuldige voor de onfortuinlijke nederlaag in Japan. "Ik neem de schuld voor deze nederlaag echt op me. Die bal moet er gewoon in. Maak ik die strafschop, dan kun je de wedstrijd uitspelen en staan we in de halve finale. Dit keer stond ik er niet en dat spijt me echt heel erg. Het gaat altijd goed, maar vandaag niet. Erg pijnlijk."

Lees ook: Miedema treurt na pijnlijke nederlaag tegen VS

De speelster van FC Barcelona bleef tevergeefs hopen op een plek in de volgende ronde. "Ik heb tot de laatste minuut geloofd dat we een doelpunt zouden maken. Deze nederlaag is pijnlijker dan die in de finale van het WK. Vandaag zat er zó veel meer in, we waren gewoon veel beter. Ik ben trots dat we hebben laten zien wie wij zijn. Dat we na penalty's hebben verloren is gewoon heel erg zuur."

De Oranje Leeuwinnen hoopten al jaren op een gouden medaille op de Olympische Spelen. De Europees kampioen van 2017 hoopte daarmee de tweede prijs in de historie binnen te halen. Team USA bleek in de strafschoppenserie echter te sterk. De Amerikanen voorkwamen in 2019 ook al dat Oranje de wereldtitel kon pakken.

gerelateerd