Feyenoord
2 – 1
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Mega-inkomen Alaba onthuld: 115 miljoen in 5 jaar

Mega-inkomen Alaba onthuld: 115 miljoen in 5 jaar

30 juli 2021 – David Alaba heeft financieel een reuzenslag geslagen met zijn ondertekende contract bij Real Madrid. De Oostenrijkse linkspoot zette zijn krabbel onder een vijfjarig contract in Madrid, waar hij de ontmandelde defensie moet gaan leiden. De van Bayern München overgekomen verdediger hoeft daardoor nooit meer met zorgen naar zijn bankrekening te kijken. 

Volgens het Duitse Der Spiegel ontvangt Alaba de komende vijf seizoenen namelijk het astronomische bedrag van 115 miljoen euro. Het jaarsalaris van de linkspoot bedraagt 19,47 miljoen euro, waardoor Real Madrid alleen al aan zijn salaris meer dan negentig miljoen euro kwijt is. Bovendien verdiende hij alleen met het zetten van zijn krabbel al 17,7 miljoen euro aan tekengeld. 

Niet alleen Alaba werd rijk door de megadeal. Zo kreeg zijn zaakwaarnemer 5,2 miljoen euro op zijn rekening gestort en de verdediger dacht ook aan zijn familie. Zij hielden 6,3 miljoen euro over aan de deal van de Oostenrijkse superster.

De 29-jarige verdediger verruilde Bayern München deze zomer transfervrij voor Real Madrid, na elf zeer succesvolle seizoenen in de Bundesliga. Alaba is vervelend aan zijn nieuwe avontuur begonnen: na een coronatestronde bleek hij positief, waardoor hij momenteel in quarantaine verblijft.

gerelateerd