Van Bommel pareert kritiek: "We moeten niet onrustig worden"

Van Bommel pareert kritiek: "We moeten niet onrustig worden"

30 juli 2021 – Mark van Bommel is teleurgesteld aan zijn avontuur bij VfL Wolfsburg begonnen. De oud-trainer van PSV begon zijn avontuur bij de nummer vier van vorig seizoen nog met een zege, maar verloor sindsdien vier oefenduels op rij. Het zorgde voor voorzichtige kritiek op zijn functioneren, maar daar wil de trainer zelf niks van weten.

Van Bommel is volop aan het schaven aan een nieuwe speelwijze. "We willen het natuurlijk zo snel mogelijk doen en we zijn op de goede weg", zegt hij op de clubwebsite. "Maar je moet niet onrustig worden en je moet niet vergeten dat we het team pas een week helemaal bij elkaar hebben Onder deze omstandigheden zijn we zeer tevreden." Wout Weghorst sloot na het EK bijvoorbeeld pas vorige week aan. 

Komend weekend wacht een ontmoeting met de Spaanse landskampioen Atlético Madrid. Een nieuwe nederlaag is daarin niet uitgesloten. "Het resultaat is voorlopig van ondergeschikt belang. Toch willen we, zoals in elke wedstrijd tegen Atletico, winnen." Wel kreeg hij positief nieuws: Wout Weghorst is klaar voor zijn eerste minuten van het nieuwe seizoen."

Van Bommel merkt dat de verwachtingen hoog zijn. "Als speler heb ik alles meegemaakt wat er te beleven valt, het is nu als coach een beetje anders. Ik ben blij als het nieuwe avontuur echt gaat beginnen."

gerelateerd