'Ajax doet water bij de wijn en nadert akkoord over transfer Onana'

'Ajax doet water bij de wijn en nadert akkoord over transfer Onana'

30 juli 2021 – Ajax en Olympique Lyon naderen een akkoord over de transfer van André Onana, die persoonlijk inmiddels ook rond is met de Franse subtopper. Daarmee lijkt het einde van een wekenlange transfersoap in zicht. De Kameroener gaf deze week zijn jawoord aan de ploeg van Peter Bosz, waardoor het alleen nog even wachten is tot Ajax en Lyon een overeenstemming hebben bereikt.

De afgelopen weken kwam er een kink in de kabel tussen Ajax en Lyon, omdat Ajax een bedrag rond de tien miljoen euro verlangde. Lyon was slechts bereid om vijf miljoen te betalen, aangezien Onana nog maar één jaar onder contract staat en tevens een dopingschorsing uitzit. De doelman is daardoor pas vanaf begin november inzetbaar voor zijn nieuwe club.

Volgens de Franse krant L'Équipe naderen Ajax en Lyon inmiddels een akkoord, omdat de Amsterdammers bereid zijn water bij de wijn te doen. Lyon heeft inmiddels ook het bod verhoogd tot zes miljoen, waardoor een deal aanstaande is. Daarmee heeft Bosz zijn gedroomde opvolger van eerste doelman Anthony Lopes bijna binnen.

Bosz en Onana werkten vier jaar geleden zeer succesvol samen in Amsterdam. Met de Kameroener tussen de palen bereikte Ajax de finale van de Europa League, waarin Manchester United met 2-0 te sterk was. Onana ontwikkelde zich sindsdien tot een van de beste keepers ter wereld. Door een dopingschorsing staat hij echter al maanden aan de kant.

gerelateerd