Miedema treurt na nederlaag: "Boos, verdrietig en teleurgesteld"

Miedema treurt na nederlaag: "Boos, verdrietig en teleurgesteld"

30 juli 2021 – De Oranje Leeuwinnen zijn pijnlijk onderuitgegaan in strijd om de halve finale van de Olympische Spelen. Rivaal Amerika was uiteindelijk pas na strafschoppen te sterk. Daarmee spatte de Olympische droom van de Nederlandse dames uiteen. Het leidde tot zichtbare emotie op het gezicht bij topscorer Vivianne Miedema.

De spits van Arsenal was twee keer trefzeker en speelde daarmee een grote rol in het 2-2 gelijkspel, maar na strafschoppen dropen zij en haar ploeggenoten teleurgesteld af. Uitgerekend de scherpschutter hielp een penalty om zeep, net als Aniek Nouwen. In de reguliere speeltijd faalde Lieke Martens al vanaf elf meter. "Ik ben verdrietig, boos en teleurgesteld", luidde de eerste reactie van Miedema voor de camera van de NOS.

"We speelden een prima pot, maar hadden het na negentig minuten moeten beslissen", aldus de spits. "Het is zonde dat we het niet afmaken, want bij vlagen speelden we USA van de mat. Dat laat wel zien wat voor ontwikkeling we hebben doorgemaakt." Miedema twijfelt of ze tijdens de wedstrijd niet het stokje van Martens had moeten overnemen. "Ik had misschien moeten opstaan, maar Lieke is onze nummer één en doet dat normaal altijd goed. Maar ik denk dat dit de komende weken wel door mijn hoofd blijft spoken."

Ook bondscoach Sarina Wiegman stond teleurgesteld de pers te woord. "We kwamen er tijdens de wedstrijd steeds beter in. Ik had het gevoel ook dat we beter waren, maar ik kan niemand iets verwijten. Iedereen heeft alles gegeven." Het betekende het einde van Wiegman bij de Leeuwinnen. Ze vertrekt naar de Engelse ploeg. "Dit is het, ja. Het is wel jammer dat het zo eindigt."

gerelateerd