Ajax aast op extra aanvaller, Bergwijn 'past in profiel'

30 juli 2021, 16:27

Ajax wil de selectie compleet maken met de komst van een nieuwe aanvaller. Daarmee zou coach Erik ten Hag zijn groep voor het nieuwe seizoen, waarin een lange driefrontenstrijd wordt verlangd, rond hebben. De succestrainer van de Amsterdammers geeft echter aan dat het niet makkelijk zal zijn om de gewenste versterking binnen te halen.

"We zijn op zoek naar een speler met snelheid, die het vermogen heeft om als spits en vanaf de linkerflank te spelen", vertelt de trainer aan Voetbal International. "Hij moet natuurlijk ook in de bal kunnen spelen, maar ook vooral van de bal weg uit de voeten kunnen. Een aanvaller die met diepgang de ruimtes kan benutten, vooral in de Champions League is dat denk ik voor ons van belang."

Volgens Ten Hag is het echter een lastige klus. De hoofdtrainer geeft aan dat er weinig opties zijn voor een betaalbaar bedrag. Ook afgelopen seizoen kampte Ajax daarmee in de zoektocht naar een nieuwe spits. Daardoor begon het met Lassina Traoré in de punt van de aanval, die pas na de jaarwisseling werd vervangen door de gewenste nummer 9: miljoenenaankoop Sébastien Haller.

De naam van Steven Bergwijn zingt al weken rond in Amsterdam. De voormalig jeugdspeler is bij Tottenham Hotspur op een dood spoor beland. "Ik ga nooit op namen in. Maar het is een abc'tje dat als ik het profiel hier uiteenzet, dat Bergwijn daarin past. Maar of het ook mogelijk is, daar ga ik niet op in." Eerder grepen de Amsterdammers al naast de komst van Kamaldeen Sulemana, die voor Stade Rennes koos.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen